Fanzone
Rolfö celebra el seu gol amb les companyes durant el xoc contra el Madrid a l'Estadi Johan Cruyff
Foto: Rolfö celebra el seu gol amb les companyes durant el xoc contra el Madrid a l'Estadi Johan Cruyff | EFE
Futbol

Les jugadores de la Lliga Femenina en vaga per reclamar millors condicions

Temps de lectura: 2 minuts
Rolfö celebra el seu gol amb les companyes durant el xoc contra el Madrid a l'Estadi Johan Cruyff
Foto: Rolfö celebra el seu gol amb les companyes durant el xoc contra el Madrid a l'Estadi Johan Cruyff | EFE

Les jugadores de la Lliga Femenina han convocat dues jornades de vaga coincidint amb l'inici de la competició. El motiu és la manca d'acord amb la patronal per millorar el conveni col·lectiu.

Per què és important? Les jugadores diuen prou a la situació que viuen i al menyspreu que han hagut de patir durant tants anys. Ara reclamen els seus drets laborals.

Context: El futbol femení viu un moment gloriós amb la victòria de les jugadores del FC Barcelona a la Champions i la victòria de la selecció espanyola al Mundial.

  • Aquest auge de reconeixement a la feina de les esportistes també els ha donat forces per poder reclamar unes condicions dignes, que fa anys que demanen, i aconseguir més igualtat en un sector que encara està dominat pels homes.

Què en sabem? Els sindicats reclamen millors condicions per a les jugadores, i que aquestes rebin "un tracte just i digne" de tal manera que es redueixi la bretxa salarial que existeix actualment en el món de l'esport.

Què en diuen? "La promoció d'aquesta vaga és resultat de l'estancament a les negociacions del conveni col·lectiu. Es persegueix avançar en aquestes negociacions, aconseguir un tracte just i digne per a les futbolistes, abordar i reduir la bretxa salarial existent", han exposat els sindicats representants en un comunicat.

Previsions: La vaga començaria el 8 de setembre de 2023 a les 00 h si no s'ha arribat abans a un acord, i durarà dues jornades de competició: la primera del 8 al 10 de setembre, i la segona del 15 al 17.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Lliga Vaga