Fanzone
El juvenil Marc Guiu (17 anys) celebra el seu gol al FC Barcelona 1-0 Athletic Club de Bilbao
Foto: El juvenil Marc Guiu (17 anys) celebra el seu gol al FC Barcelona 1-0 Athletic Club de Bilbao | EFE
Barça 1-0 Athletic

El barcelonisme es rendeix a Marc Guiu: les reaccions al gol de l'enèsima perla de la Masia

Temps de lectura: 3 minuts
El juvenil Marc Guiu (17 anys) celebra el seu gol al FC Barcelona 1-0 Athletic Club de Bilbao
Foto: El juvenil Marc Guiu (17 anys) celebra el seu gol al FC Barcelona 1-0 Athletic Club de Bilbao | EFE

Marc Guiu és l'home (adolescent, més ben dit) de moda a Can Barça. El barcelonisme es rendeix a aquest canterà de 17 anys, gràcies al qual l'equip de Xavi Hernández ha pogut tombar l'Athletic Club de Bilbao (1-0) i retallar distàncies amb el Reial Madrid i el Girona, colíders de LaLiga EA Sports a només un punt.

Per què és important? El de Sant Celoni és l'enèsima perla de la Masia en una temporada plena de lesions de jugadors titulars i d'irrupcions de futbolistes disposats a fer-se un lloc a la plantilla culer. De Lamine Yamal a Fermín López, i ara passant per Marc Guiu.

En resum: Arribar i moldre. Corria el minut 79 de partit quan Xavi li donava les últimes indicacions abans de fer-lo saltar al camp com a últim recurs per desencallar l'empat a zero. Només ha necessitat 23 segons per aconseguir-ho.

  • Així ha estat: picada a l'espai per rebre la passada de João Félix, control en carrera per acomodar-se la pilota a la cama bona i rematada amb l'interior de la bota dreta per fer dolenta la sortida del porter titular de la Selecció espanyola, Unai Simón.

Reaccions: L'Estadi Olímpic Lluís Companys va esclatar d'alegria i la sorpresa va escampar-se per Montjuïc.

  • Els lesionats, entre ells el també davanter Robert Lewandowski, aplaudien des de la tribuna amb un somriure d'orella a orella que revelava que eren conscients que el que acabava de fer era molt gran.
  • Més avall, la família del canterà no se'n feia creus, amb mans al cap i salts d'alegria, deixant per la posteritat un vídeo que s'ha fet viral i que recordaran per sempre.

Què diuen? La carta de presentació de Marc Guiu ha estat immillorable i el míster està obligat a donar-li continuïtat, com està fent amb Lamine i Fermín, que no havien de ser ni tan sols actors de repartiment al guió de la temporada.

  • "A aquests nois els veig a la cara les ganes de jugar, no estan espantats com ens passava als de la meva generació", ha reconegut Xavi després del partit, que ha explicat també què li va dir a la seva aposta per desencallar el partit: "Li vaig dir a en Marc que en tindria una i que la ficaria".
  • Guiu ha reconegut als micròfons de DAZN la gesta d'aquesta nit de diumenge (i del que portem de temporada): "Estem pujant tots amb moltes ganes per aprofitar aquests moments de dificultat del club, i crec que ho estem fent molt bé".

A partir d'ara: Setmana bonica la que tenim a Can Barça. El Clàssic espera dissabte (16:15), amb el Reial Madrid visitant Montjuïc amb un punt més, i Lewandowski arribarà justíssim. Pel mig, el partit de Champions contra el Xakhtar Donetsk, que podria servir perquè Guiu agafi embranzida si Xavi s'atreveix a alinear-lo contra el màxim rival. 

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Futbol Lliga