Fanzone
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona
Foto: Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | X I @FCBarcelona
FC Barcelona

Xavi Hernández: "Et fan sentir que no vals diàriament. És cruel"

Temps de lectura: 3 minuts
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona
Foto: Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | X I @FCBarcelona

Xavi Hernández ha parlat molt del passat, del present i del futur del club aquest dimarts a la roda de premsa prèvia del partit de lliga que el Barça juga dimecres contra l'Osasuna.

Per què és important? Era una intervenció molt esperada després que, fa només tres dies, anunciés que la temporada vinent no continuarà com a entrenador del FC Barcelona.

Què en sabem? Xavi ha volgut compartir amb la premsa què ha sentit durant aquests anys al capdavant de l'equip i ha confessat que ser entrenador del Barça és cruel i desagradable. 

  • “Intento expressar el que sento. Et fan sentir que no vals diàriament. Els ha passat a tots els entrenadors. Parlant amb el Pep m'ho va dir, Valverde també. A Luis Enrique el vaig veure patir. Crec que tenim un problema pel que fa a l'exigència d'aquest càrrec. No es gaudeix i sembla que et jugues la vida a cada moment. Això no passa a cap club. Per això dic que és cruel.”, ha admès.
  • L'entrenador també ha assegurat que la decisió de deixar el club ja estava presa: "Hem de ser autocrítics i saber que no estem al nivell de resultats. Per això vaig fer l’anunci. Ja feia temps que ho tenia decidit, gairebé a principi de temporada que ho tenia pensat". 

Paral·lelament, el tècnic blaugrana ha volgut compensar la vessant negativa del seu discurs amb un agraïment públic a totes les persones que li estan donant suport.  

  • “Molts futbolistes han volgut parlar amb mi individualment. M’han fet emocionar amb missatges, trucades, paraules...", ha reconegut. 
  • Xavi també ha tingut bones paraules pel club i, concretament, pel president Laporta: “Sempre m’he sentit valorat per ell. Li estic agraït de per vida. Per l’oportunitat i la confiança. Ell em va dir que no marxés, que haviem de ser forts. A dins sí em sento valorat”.

Previsió. Xavi ha afirmat que, amb la decisió de fer públic que marxa, el que busca és una reacció immediata sobre el terreny de joc:

  • "Ens hi deixarem la pell aquests 4 mesos. Aquesta decisió passa perquè la reacció del futbolista sigui bona al camp", ha augurat. 
  • Xavi també ha parlat del partit d'aquest dimecres contra l'Osasuna: "Després del meu anunci de deixar el Barça al final de temporada, crec que és un moment per a la unitat. És un moment d'unitat, no s'acaba la temporada. Hem de competir i, demà, tenim un rival que és una roca defensivament, que té un futbol directe. Arrasate treballa molt bé. Costarà, però el missatge és d'unitat per acabar la temporada de la millor manera possible".
  • “Demà és un dia de responsabilitat. Ens hi juguem molt. Queda fer el millor possible a la lliga i competir a la Champions. Em sento amb il·lusió i energia. M’he alliberat a nivell personal i estic motivadíssim". 

Context. El setembre de l'any passat, el tècnic blaugrana va ampliar la seva vinculació contractual amb el club per un any més, fins al 2025. 

  • Aquest cap de setmana, però, després de la derrota contra el Villarreal a Montjuïc, va sorprendre amb l'anunci de la seva marxa. 
  • “M'agradaria anunciar que el 30 de juny no seguiré com a entrenador. Hem estat parlant i la situació es mereix un canvi de rumb i no puc permetre aquesta situació com a culer", va dir.