La Jungla
Monarquia

Els reis d'Espanya i els emèrits, asseguts de costat al funeral d'Elisabet II

El Rei Felip VI i la Reina Letícia s'han assegut al costat de Joan Carles I i Sofia durant la cerimònia fúnebre de la reina Elisabet II. Els quatre familiars es troben a la segona fila de l'Abadia de Westminster i en una zona on es troben altres membres de cases reials.

Per què és important? Joan Carles I no coincidia amb el seu fill des del 23 de maig d'aquest 2022 a la Zarzuela. Va ser quan l'emèrit va visitar per primera vegada Espanya després de traslladar-se a viure als emirats àrabs l'any 2020. Des d'aleshores, la Casa Reial ha volgut distanciar-se de la figura del rei emèrit, que va reconèixer haver defraudat Hisenda.

El motiu: Els reis han coincidit en el funeral d'Elisabet II a Londres. Felip està assegut a un extrem de la segona fila d'assistents. Al seu costat hi ha Letícia i just a la seva dreta s'hi troba Joan Carles i Sofia.

Tot i això: Després de la cerimònia, Carles III ha convidat les cases reials assistents al funeral al Castell de Windsor per assistir a una cerimònia religiosa. 

  • La Casa Reial espanyola ha confirmat l'assistència de Felip VI i Sofia. 
  • Letícia podria no assistir-hi perquè té previst viatjar a Nova York per atendre diversos compromisos amb l'ONU. 
  • El rei emèrit ha declinat la invitació i no hi acudirà. 

A partir d'ara: La Casa Reial no ha programat cap trobada entre Felip VI i el rei emèrit. Tampoc hi ha cap previsió que Joan Carles I torni a Espanya.

Categoria: La Jungla