La Jungla
Foto: | 8tv
Televisió

Així és Elisabet Cortiles, estrella d''El Fax de 8tv' i ex de TV3 i Barçatv

Barcelona.
Foto: | 8tv

Roda el món i torna al Born. Tretze anys després que marxés de 8tv, Elisabet Cortiles ha tornat aquesta tardor a la televisió on va fer de presentadora per primera vegada. Ara ho fa al capdavant d'El Fax de 8tv, cada dissabte a les 22:00h de la nit i acompanyada de l'Eduard Pujol.

Qui és Elisabet Cortiles? Barcelonina "de tota la vida", tal com explica ella mateixa en conversa amb Principal, als seus 38 anys Elisabet Cortiles ha viscut viscut gairebé sempre al barri de Sarrià. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Barcelona. Són precisament aquests estudis els que li han obert les portes de mig món: Regne Unit, Hondures, Colòmbia i Andorra són els quatre països on ha passat llargues temporades.

Al detall:

  • Va començar el 2006 presentant Notícies8 amb Ruth Jiménez a 8tv. Quan la seva companya va marxar, Cortiles va passar del cap de setmana a conduir l'informatiu entre setmana. Allà s'hi va mantenir fins el 2009, quan el Grup Godó va posar fi al format.
  • Aleshores va anar a parar a Barçatv: "Em va fitxar Vicent Sanchis. Vaig aconseguir el seu telèfon, li vaig trucar i em vaig presentar". Allà va conèixer Eduard Pujol, que seria el seu cap entre 2009 i 2011. El seu pas per informatius i el programa d'entrevistes El Quadrat Verd va acabar amb Rosell: "Va eliminar els continguts creats durant l'època Laporta", recorda.
  • Al mateix temps va dirigir Món Obert a Ràdio L'Hospitalet, que la va dur a Líbia durant la guerra que va derrocar Gaddafi; i participava al mític Tots x Tots de Com Ràdio.
  • També va passar una breu etapa fent càpsules científiques pel canal 33. Aquí va poder entrevistar eminències com Josep Baselga, Joan Massagué o Luis Rojas Marcos.
  • Més enllà dels mitjans catalans, Cortiles ha treballat a UTV Honduras de productora general i a la colombiana Caracol TV.
  • Paral·lelament va ser ser corresponsal de RAC1 a Colòmbia-Amèrica Llatina, cobrint el procés de pau colombià i altres esdeveniments com la mort de Fidel Castro.

Elisabet Cortiles a TV3: De tornada a Barcelona, la presentadora es va col·locar al davant del projecte Origen Catalunya de TV3. El format va tenir tres temporades. En aquesta etapa, Cortiles i el que ara és el seu marit, Àlex Mendoza, van viatjar pel món per descobrir quins productes catalans es consumeixen fora de les nostres fronteres.

Àlex, l'amor de la seva vida: Durant l'etapa a Bogotà, Cortiles va conèixer l'Àlex, que també és periodista. "Va ser amor a primera vista i des d'aleshores que estem junts", assegura. Uns anys més tard, quan treballaven junts a Origen Catalunya de TV3, ell va aprofitar un viatge a Tòquio per demanar-li matrimoni. "Entre rodatge i rodatge, vam anar a un temple on feien un festival de cirerers en flor. Allà va treure l'anell de compromís, que té la forma de la clàssica catalana, però amb maragdes, que és la pedra preciosa de Colòmbia", relata amb emoció.

Es van casar en pandèmia: El casament es va posposar un any per la pandèmia. Més tard del que volien, però ni tan sols la covid va aturar el seu "sí, vull". El matrimoni ara té una filla de quatre mesos.

Categoria: La Jungla