La Jungla
Foto: | 8tv
Televisió

Sara Roy, sobre la independència: "El poble està unit, per què els polítics no?"

Barcelona.
Foto: | 8tv

Què pensen els joves de la independència de Catalunya i del descrèdit de la política? Al voltant d'aquestes dues qüestions ha reflexionat la Sara Roy aquest diumenge a La Fábrica de 8tv. Lluny de mirar de mantenir un posicionament neutral i evitar mullar-se, com sovint fan d'altres artistes, la cantant manresana ha contestat sense embuts les preguntes més polítiques de Gabriel Rufián.

Què ha dit Sara Roy del procés?

  • "La generacions més joves estem una mica decebudes, no sabem ben bé quin partit ens pot representar".
  • "Venim d'uns anys de tot el tema de la independència. Des que érem molt joves hem viscut aquest boom de lluita per Catalunya. Els joves estan decebuts perquè es prometen moltes coses i no s'arriba a res".
  • "Són coses molt complicades. No pots prometre a la ciutadania una cosa que potser no es pot fer. Tampoc noto a nivell polític que hi hagi una unió per lluitar per algo. Estan molt separats".
  • "El poble està molt unit i tirem molt. Ens agrada la nostra cultura, la nostra llengua, ens sentim molt arrelats aquí. Per què a nivell polític no hi ha aquesta unió?".

Sobre la llengua: 

  • "És totalment incert [que el castellà estigui perseguit a Catalunya]. Aquí es parla català i castellà perfectament. Al llarg de la meva vida no he conegut ningú que no parli una llengua o no en parli l'altra. Som bilingües claríssimament".
  • "Quan ets a la gran ciutat i vas a prendre algo o a un restaurant, normalment es fa servir més el castellà que el català, estant a Catalunya. Estem molt equivocats, hauríem de lluitar més per mantenir la nostra llengua".

Com solucionaria Sara Roy el conflicte Catalunya-Espanya?

  • "Ens hauríem de mirar més a nivell de societat, no mirar-nos tant el melic".
  • "Hi ha un problema d'individualisme molt gran a nivell social, absolutament amb tot, i amb la política també passa. Si féssim més les coses pensant en els altres, tot aniria molt millor".

Qui és Sara Roy? Membre de la tercera generació del grup musical infantil Macedònia, Sara Roy és cantant i compositora. Amb les seves companyes de banda va fundar Noah i va participar a Factor X España. El programa de Mediaset va donar encara més repercussió al girlband catalana, tot i que les noies van ser les terceres expulsades. Una edició que, per cert, va guanyar Pol Granch. El 2021 publica el seu primer disc, (A)MAR. Per últim, des del 2019 surt amb el també cantant Miki Núñez.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: 8TV Televisió