La Jungla
Vicky Peña, al programa 'Ànimes'
Foto: Vicky Peña, al programa 'Ànimes' | 8tv
Televisió

Vicky Peña narra el moment delicat que travessa per la mort d'una germana

Barcelona.
Vicky Peña, al programa 'Ànimes'
Foto: Vicky Peña, al programa 'Ànimes' | 8tv

Dues pèrdues molt importants en només un any i mig. Al novembre de 2020, Vicky Peña va veure morir la mare, l'estimada Montserrat Carulla, als 90 anys. Al març de 2022, i de forma sobtada, moria la seva germana Isabel. Vuit mesos després d'aquest segon embat, n'ha parlat al programa Ànimes de 8tv.

Al detall: En un dels moments més dolorosos per a l'actriu, ha recordat que la seva germana Isabel va morir poques setmanes abans de l'inici del rodatge a Galícia de La manzana de oro, que tot just s'acaba d'estrenar, i on ella participa. Una feina que va ser gairebé una teràpia, perquè la va obligar a sortir de casa quan no volia.

Què diu Vicky Peña?

  • "La pel·li va ser balsàmica. Havia passat un fet terrible a la meva vida, la mort de la meva germana de manera inesperada".
  • "Poder ser lluny del meu lloc de vida habitual, i estar ficada en això altre, em va salvar".
  • "Estava molt malament, i encara ho estic. La trobo a faltar molt".
  • "Tots els que l'estimàvem vam quedar devastats. Els seus fills, el meu germà i la meva altra germana, de qui era bessona".
  • "Primer vaig dir que no podia. Però em convenia sortir, [tancada a casa] no podia respirar. Va ser una taula de salvació".

Àvia de dos. També sobre la família, Peña ha relatat l'alegria amb la qual viu ser àvia. Amb en Mario Gas té dos nets, un de cada fill. El nen, en Tonino, és de l'Orestes; i la nena, la Gal·la, de la Miranda. "És tan bonic ser iaia", s'emociona. Diu que és "consentidora" amb els petits, i que han canviat molt les praxis en comparació amb l'època en que ella va ser mare. També pateix pel món que heredaran els nets: "Em posa els pèls de punta, l'horitzó és molt preocupant".

A més, creu que de la pandèmia "no n'hem sortit millors". Demana mesures contundents contra el canvi climàtic, "com quan ens van confinar, i que segurament no ens agradarien". Però opina que no n'hi ha una altra: "Que diguin que ja no hi ha cotxes, o que no es pot viatjar en avió. És que està compromès un futur que és necessari preservar", lamenta.

També exigeix uns serveis públics prioritaris. De fet, Peña pensava que ho serien després de la covid. "Però no ha passat. És desesperant. En alguns llocs estan arrasant la sanitat. La voracitat del món privat, també en transports i educació, és incomprensible", assenyala abans de declarar-se "defensora absoluta de l'àmbit públic".

Per últim, Vicky Peña es troba actualment de gira amb Los secuestradores del lago Chiemsee, una comèdia negra basada en fets reals sobre quatre jubilats alemanys que, després de perdre tots els seus estalvis per la crisi econòmica de 2008, van segrestar i torturar el seu assessor financer.

Categoria: La Jungla