La Jungla
José Miguel Villarroya a l'Opina Cat
Foto: José Miguel Villarroya a l'Opina Cat | 8tv
Televisió

Suspès el Twitter de l'Opina Cat per una intervenció amb l'himne de la URSS

José Miguel Villarroya a l'Opina Cat
Foto: José Miguel Villarroya a l'Opina Cat | 8tv

Twitter ha suspès el compte del programa de 8tv 'Opina Cat' per una intervenció de José Miguel Villarroya contra el capitalisme i amb l'himne de l'antiga Unió Soviètica (URSS) sonant de fons. De fet, el text "aquest compte no existeix" encapçala el perfil, en blanc, de @CatOpina.

Per què és important? Els fets afecten el contingut de 8tv, la televisió privada de Catalunya, que ha fet la millor audiència dels últims quatre anys aquest mes d'octubre.

Què ha dit? En una emissió recent del programa de debat, l'historiador i tertulià ha assegurat...

  • "Que es generi pobresa i salaris escombraries no és per Putin, sinó pel capitalisme, com sempre. Perquè els milionaris segueixin sent-ho, la classe treballadora ha de ser més pobre i el nombre de pobres, encara més gran. És la realitat".
  • "Les protestes i vagues, si no són revolucionàries per canviar el sistema, no serveixen per a res. Ens han menjat el cap amb què cal dialogar i protestar pacíficament, però quan hem d'aguantar salaris escombraries, desnonaments, talls de llum... això és violència".
  • "I en canvi, la classe explotada hem d'estar callats i les protestes que fem han de ser tocant batucada".

Al detall: Als últims segons de la seva intervenció, la realització del programa ha decidit acompanyar les seves paraules amb l'himne de l'URSS sonant de fons.

  • "La manifestació útil és la que serveix per derrocar el sistema capitalista explotador, i si no, no serveixen per res. I visca la Unió Soviètica", ha tancat Villarroya el seu discurs.

Reaccions: Tant Villarroya com Nicola Pedrazzoli, CEO de 8tv, han reaccionat als fets.

  • "Arran de la publicació d'aquest vídeo amb la meva intervenció, Twitter ha suspès el compte del programa de televisió. És el que hi ha", en paraules de l'historiador i tertulià.
  • "Sí, és el que hi ha, el meu estimat José Miguel Villarrroya. Tornarem a l'atac! Ningú no ens aturarà", ha promès Pedrazzoli.
Categoria: La Jungla