La Jungla
El locutor català al programa presentat per Ricard Ustrell
Foto: El locutor català al programa presentat per Ricard Ustrell | TV3
Ràdio

"Va ser un error": Basté parla del seu adeu a Catalunya Ràdio

El locutor català al programa presentat per Ricard Ustrell
Foto: El locutor català al programa presentat per Ricard Ustrell | TV3

El presentador de 'El món a RAC1', Jordi Basté, va reflexionar al programa 'Col·lapse' de TV3 sobre el seu comiat a Catalunya Ràdio fa més d'una dècada.

Per què és important? Basté ha estat guardonat recentment amb un Premi Ondas. Juntament amb el locutor Carles Francino, ha estat un dels convidats d'aquest dissabte a 'Col·lapse', el programa de TV3 presentat per Ricard Ustrell. 

D’on venim? El locutor va marxar de la cadena pública catalana el 2004 per diferències a l'hora de fer el programa. 

  • "Me'n vaig perquè m'han obert les portes de bat a bat. Plego de Catalunya Ràdio amb tota la pena de més de 21 anys en aquesta casa que, encara que marxi, continua i continuarà sent la meva", va dir llavors, en un discurs de gairebé 23 minuts.

Què ha dit Jordi Basté? 

  • Ara, amb la perspectiva dels anys, el locutor considera que aquell adeu "va ser un error" i que "hauria d'haver estat més elegant". 
  • Segons ell va prendre aquella decisió perquè li van dir que el programa "o s'havia de retallar o s'havia de fer d'alguna altra manera". 
  • "Jo crec que quan marxes has d'agrair i crec que la meva posada en escena... Va venir gent a acomiadar-se i hi va haver una utilització política que, en aquell moment, jo no estava acostumat perquè era tema esportiu i radiofònic", afegeix.
  • Quan marxi de RAC1, afirma, si fa un discurs només "serà per agrair".

A més: El de 2022 ha estat el tercer premi Ondas per a Jordi Basté. En aquest cas, el guardó ha sigut per tots els periodistes de 'El Món a RAC1'

  • "Aquest és el més especial, però, perquè és de l’equip. Només veure la il·lusió que els va fer als companys, ja ha valgut la pena"

Per acabar: Al programa 'Ànimes' de 8TV, Basté va parlar també del seu futur. "No tinc caducitat com un iogurt, però sí que s'acosta el moment de començar a plegar", va dir. "No sé si serà quan acabi aquesta temporada o la que ve".

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Ràdio