La Jungla
Foto: | TV3
Ràdio

Toni Soler es confessa sobre el seu passat a TV3: "M'estava avorrint"

Barcelona.
Foto: | TV3

El presentador de TV3 i historiador, Toni Soler, visita el programa La tarda de Catalunya Ràdio amb motiu del cinquè aniversari de la revista trimestral El món d'ahir. Una revista en paper d'història d'autor, de la que Toni Soler n'és director i que només està disponible en llibreries o bé a través de subscripcions.

Què ha dit?: El presentador del programa Està Passant ha explicat com va sorgir, fa cinc anys, la revista El món d'ahir. Una revista de 200 pàgines que en dues ocasions ha guanyat el premi LAUS a millor coberta i millor publicació.

  • "És una revista que apropa la història d'autor a través d'articles que tenen enfocaments personals".
  • "És una altra forma d'accedir a la història de manera més casolana, assequible i pausada".
  • "L'objectiu és gaudir llegint i, si t'interessa el que llegeixes, que després busquis més informació".
  • "A Catalunya tenim un problema a l'hora d'explicar la història del nostre país. Això no passa quan llegeixes un llibre d'història americana o anglesa".

A més a més: Durant l'entrevista  Toni Soler no només parla de la revista El món d'ahir, sinó que toca altres temes com el seu passat a TV3; si es considera un home presumit o el consell que donaria al Toni Soler del passat amb tot el que ha viscut fins a l'actualitat.

  • "No és casual que la revista El món d'ahir sortís abans que el programa Està Passant perquè jo m'estava avorrint una mica".
  • "El programa Polònia anava molt sol i Minoria Absoluta, productora on treballo, també anava molt bé".
  • "M'he tornat més presumit. Abans no ho era tant. A vegades vaig pel carrer, em miro en els aparadors i penso amb la imatge que projecto".
  • "Al Toni Soler del passat li diria que no tingués pressa i que no vulgui ser tan productiu. Abans vivia amb la dèria de voler fer moltes coses i és molt important saber esperar i triar què fas".

Per últim: A banda de ser el director de la revista El món d'ahir, Toni Soler també dirigeix el programa de sàtira política de TV3, Polònia. Un programa que està produït per la productora Minoria Absoluta que Soler va fundar l'any 2006. La mateixa productora que produeix el programa Està Passant, també presentat per Toni Soler a TV3, que s'emet de dilluns a dijous al vespre just abans del Telenotícies. A banda de la televisió, Soler també compta amb una dotzena de llibres publicats, entre ells: Història de Catalunya (modèstia a part), 14 d'abril, Macià contra Companys o L'última carta de Companys.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Ràdio