La Jungla
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

El revés d'un concursant i un moment viral, protagonistes de 'Joc de cartes'

Barcelona.
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3

La nova entrega de Joc de cartes ha reunit quatre restaurants de calçotada a Madrid, amb l’objectiu de seleccionar el millor. Un dels concursants ha sigut molt crític amb la resta de companys, però en arribar el seu torn s’ha convertit en una autèntica decepció, quedant amb la nota més baixa.

Context: El programa de TV3, que ha fet rècord amb un 27,6% de quota de pantalla i 529.000 espectadors, s'ha desplaçat a Madrid, per primer cop, per seleccionar el millor restaurant de calçotada de la capital espanyola. Les quatre alternatives en cuinar un dels productes més típics de la gastronomia catalana han estat:

  • Matritum: Xavi Saludes, un restaurador que anava per a diplomàtic, però que ara fa 25 anys que va decidir obrir una taverna a Madrid.
  • El Olivo: Antonio Melgar, un andalús que viu a Madrid i un enamorat de la gastronomia catalana.
  • Saffron: Maribel Gutiérrez, una tarragonina que assegura fer la millor salsa de calçots.
  • Calsot: David Suriol, el barceloní que es dedica a fer calçots des de fa 20 anys.

Al detall: El propietari de Calsot s’ha comportat amb una mica de prepotència visitant els restaurants dels seus companys, però no esperava decebre en arribar al seu i aconseguir la pitjor nota de la nit.

  • A l’inici del programa, el David ha afirmat “ser els millors” per la seva experiència a la cuina, assegurant que fan la millor botifarra, torrades, calçots i torrades amb pa i tomàquet.
  • El fundador i propietari de Calsot ha considerat que la seva forma de fer els calçots els situava com a referents, motiu pel qual confiava a guanyar.
  • A la visita del Matritum, ha definit els calçots com a “molt fibrosos” perquè, segons ell, “els hi faltava una mica”. Pel que fa al segon plat, ha dit que no “li han emocionat” les mongetes, ja que estaven una mica crues.
  • Quant a El Olivo, només entrar ha llançat una indirecta: “És el que sembla que és, no?”, i puntualitzant que el restaurant no té decoració. També, ha criticat que els calçots no fossin frescos.
  • Del Saffron, ha fet burla de la cuina: “On està la cuina has dit?”, en veure les seves petites dimensions. I s’ha mostrat bastant disconforme amb els plats, destacant els calçots, que segons ell, “estaven molt mullats”.
  • Pel que fa a la visita al seu restaurant, el Calsot, els seus companys no han quedat molt convençuts amb la seva forma de fer els calçots. Aquest fet no ha agradat gens al David i s’ha posicionat a la defensiva: “Si a Calsot no estem a les expectatives de la gent que ve a menjar calçots, o nosaltres tenim un problema o no tenen ni idea de calçots”.

En profunditat: Arribat el moment de la taula de confrontació, en arribar el torn del David, ha quedat impressionat en veure que els seus companys l’han suspès amb un 4,9, la nota més baixa de la nit, el que ha generat conflicte. Per altra banda, el Xavi ha aconseguit un 7,2; l’Antonio un 6,5; i la Maribel un 5.

  • Tot i creure, prèviament a conèixer la puntuació rebuda, que la seva puntuació estaria al voltant del 6,5; la seva reacció en veure la nota ha estat de completa sorpresa i decepció: “Cony!”. Ha qualificat el 4,9 com una nota molt baixa, i ha reconegut que no s’ho esperava.
  • El propietari de Calsot ha definit als seus companys com a “molt canyers”, considerant que “han anat a puntuar per guanyar”.
  • El David ha recriminat als seus companys que no li diguessin què canviarien “per poder millorar”, que justifiqués la nota que li havien col·locat.
  • De les diverses puntuacions, la dels calçots ha estat la més baixa, amb un 4. L’Antonio li ha dit que “gairebé no es podien menjar, perquè estaven tots cremats”.
  • La Maribel ha estat qui li ha donat la nota més baixa dels calçots, amb un 2, fet que ha provocat que el del Calsot es rebotés: “Tanco demà”. La del Saffron li ha dit que esperava més, i ell li ha respost amb una rabiola: “Els meus estaven cremats, però els teus mullats...”. I la Maribel l’ha deixat sense paraules amb la seva resposta: “Bé, és que jo no porto 20 anys dedicant-me a això...”.
  • “No han valorat res. Ni el treball de l’equip, ni els calçots, ni la cuina... han anat a sac”, ha dit ressentit el David.
  • Finalment, en acabar la taula de confrontament i abans d’anunciar la victòria, el David no s’ha quedat callat: “El meu restaurant no es mereix suspendre. Calçots pots fer en qualsevol lloc, però nosaltres tenim una proposta de valor, que és la calçotada. I m’han suspès. I portem 20 anys”, ha dit indignat.

Per últim: Un dels moments del programa, molt comentat a les xarxes, ha estat protagonitzat al restaurant de l’Antonio. En un moment donat, mentre l’equip de Joc de cartes gravava, un cuiner estava despistat amb el mòbil al fons d’una escena. La seva reacció, en adonar-se, ha resultat molt divertida:

Categoria: La Jungla