La Jungla
Renata a 'Joc de cartes'
Foto: Renata a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Indignació a 'Joc de cartes' contra la polèmica guanyadora: "No m'ha agradat que siguis tan ostentosa"

Barcelona.
Renata a 'Joc de cartes'
Foto: Renata a 'Joc de cartes' | TV3

Hi ha moltes dones de Girona que han fet història, i la nova entrega de Joc de cartes ha reunit quatre restauradores del municipi. La Renata, una de les participants, ha estat la més polèmica durant tot el programa. Tot i resultar guanyadora, les seves companyes s’han posicionat molt sinceres sobre el que pensen d’ella en un final de programa agredolç.

Context: L’objectiu del programa ha estat trobar la millor restauradora de les terres gironines. Amb propostes ben diferents, aquestes han estat les quatre participants:

  • Roser Nierga, copropietària de Can Rajolet. Orgullosa de la cuina catalana que ofereix al seu restaurant, un any després de la seva obertura.
  • Renata Palaghianu, propietària i única dona treballadora de l’Arrels Restaurant. Una romanesa que va arribar fa quinze anys a Girona i es va enamorar del lloc.
  • Susanna Vila, restauradora del Girum, amb només tres mesos de vida. S’ha descrit com una dona de pagès disposada a triomfar amb les verdures del seu hort.
  • Eva Cortès, del local de brunch La Fàbrica. Molt segura de la seva proposta: “No canviaria res”.

Al detall: Durant les visites als quatre restaurants, com de costum, les restauradores han comentat les seves impressions de cadascun d’ells, destacant els polèmics comentaris de la Renata:

  • A la visita del restaurant de la Roser, la Renata ha estat la més crítica i bastant exigent en puntuar. A més, la de l’Arrels ha fet un comentari “masclista” que ha sorprès, fins i tot, al presentador: “No han seguit el protocol. Haurien de servir primer als homes i després a les dones”.
  • L’Arrels Restaurant ha estat el millor valorat per l’espai elegant, la cuina de grans dimensions i la qualitat del dinar. Això sí, quan Renata ha explicat que té un vi exclusiu pel restaurant que ha dedicat al seu avi, a una companya l’ha sorprès que porti el nom d’ella.
  • El Girum no ha agradat gaire, tot i la cuina gran, ja que han considerat que l’espai és fred i la qualitat del menjar no és gaire bona. A la Renata no li ha agradat el tracte al client, explicant com actua ella: “Jo m’apropo sempre a parlar. Si veig una parella, no; però si veig un grup de nois, m’apropo i els convido a xopets”. La diferència que fa entre sexes ha sorprès molt, en particular, a la Roser.
  • Pel que fa a La Fàbrica, tot i agradar molt l’estètica del restaurant, no ha agradat ni la cuina ni els preus. La Renata ha continuat fent comentaris que han sigut considerats per la Roser d’”afany de protagonisme”: “Jo tinc dos ous, però no m’agraden els ous”.

En profunditat: La Renata ha estat la millor valorada, lluny de les seves companyes, amb un 8,8 de puntuació final.

  • A la taula de confrontació final, la de l’Arrels ha tornat a fer de les seves intentant justificar el seu sacrifici al treball: “M’ha costat molt, perquè jo soc la reina del xampany i no m’agrada treballar el cap de setmana”. Les seves companyes han reaccionat amb unes cares d’incredulitat que no han pogut amagar.
  • El presentador ha preguntat a Eva per les polèmiques paraules de Renata: “La restauració ja porta això implícit. Ja se sap que els cap de setmana són els dies estrella”.
  • Marc Ribas ha dit: “Renata ha tret la nota més alta, però aquí busquem la millor restauradora”, fet que ha comportat la reacció de la Roser: “Doncs hauríeu d’haver canviat les preguntes...”.
  • Davant la indignació de les restauradores, el presentador ha preguntat si creuen que Renata és la millor restauradora de les terres gironines, el que ha provocat la resposta negativa de les seves tres companyes: “No m’ha agradat que siguis tan ostentosa i d’aparentar”, retraient-li els comentaris de a qui servir primer, entre altres.
  • Les tres restauradores que han quedat per darrere de la de l’Arrels han volgut diferenciar-se de Renata, posant en dubte l’amor d’aquesta cap al seu restaurant i el seu sacrifici a la feina.
  • Finalment, Renata s’ha posicionat contundent als comentaris de les seves contrincants: “Hi ha gent que no pot tenir ambició i mai podrà, perquè no té una força ni ningú a dalt...”. A més, ha considerat que la reacció d’elles era per gelosia: “Això és l’èxit. Ho han escrit (les puntuacions). Són gelós això”.