La Jungla
Joel Joan visita 'El Pentàgon'
Foto: Joel Joan visita 'El Pentàgon' | 8tv
Televisió

Joel Joan, una seqüela de 'Plats bruts' i un dard a TV3: "Sap greu que no em facin confiança"

Barcelona.
Joel Joan visita 'El Pentàgon'
Foto: Joel Joan visita 'El Pentàgon' | 8tv

Vint anys després de l'últim episodi, TV3 s'ha plantejat recuperar Plats bruts i fer-ne una seqüela. Però als 50 en David i el Lopes no tornaran a la tele perquè "no tindria sentit", ha assegurat Joel Joan aquest dilluns en una entrevista a El Pentàgon de 8tv.

Què sabem? Ha estat Vicent Sanchis qui ha assenyalat que des de TV3, que dirigia ell mateix fins a l'abril de 2022, "han intentat recuperar Plats bruts". Però després d'escoltar l'oferta, Joel Joan va dir que no a fer una segona part de la sèrie:

  • "No tindria cap sentit. És com si agaféssim Friends i, en aquells senyors de 50 anys, els poséssim ara a compartir pis. Més que una sitcom, seria una sèrie de terror".
  • "La gràcia que té la joventut, dos tios que comparteixen pis... Pots dir-ho tot i enfontre't de tot. Però dos senyors de la nostra edat que comparteixen pis, seríem un matrimoni gai o no ho veig".
  • "Ens van proposar que tinguéssim fills i visquéssim en una casa adossada. Tu t'imagines que un nen tingui de pare el cretí de David Güell?".

A més, i malgrat l'èxit que va assolir després, l'actor ha recordat que inicialment TV3 no volia Plats bruts. De fet, amb en Jordi Sánchez van necessitar cinc anys per convèncer la televisió pública que acceptés el projecte. No va ser fins que va intercedir Andreu Buenafuente que van rebre el vistiplau.

  • "Buenafuente els va dir, "si voleu més Malalts de Tele heu de posar aquesta sèrie nostra també". Sempre l'hi agrairé. Si no hagués estat per aquest ultimàtum, no haurien acceptat".

Al detall: Però finalment, el 1998 TV3 compra la idea. Joel Joan va deixar aleshores Periodistas de Telecinco per tornar a fer feina a Catalunya. "Ningú no ho va entendre", apunta. Li preguntaven com podia deixar una sèrie estatal "per una televisió local". També pel sou: "Les teles estatals paguen molt millor".

Dard a TV3: Han passat dues dècades des del gran èxit de Plats bruts, i en aquest període Joel Joan ha emès a TV3 Porca misèria i El crac. Ara fa cinc anys que ja no hi treballa. En paraules seves, perquè "els directors de la tele no m'estimen com m'estimaven abans".

  • Diu que fa temps que té un projecte en ment, però lamenta que "no acaba de crear confiança".
  • Es queixa que la tele "és especialment cruel", i que per molt que hagi fet mèrits per demostrar que "domina" el mitjà, "l'únic que importa és l'última audiència que has fet".
  • "Em sap greu que no se'm faci confiança després d'esforçar-m'hi i treballar tant", apunta.

Per últim: Joel Joan ha visitat El Pentàgon durant el programa especial del Dia Mundial de la Televisió. Amb una marató de set hores en directe, 8tv va aconseguir aquest dilluns un 1,1% de quota de pantalla i va fer màxim del mes de novembre.

Categoria: La Jungla