La Jungla
Enric Calpena a 'El fax de 8tv'
Foto: Enric Calpena a 'El fax de 8tv' | 8tv
Televisió

Enric Calpena i els seus inicis al 'Telenotícies' amb 23 anys: "Va ser un escàndol"

Barcelona.
Enric Calpena a 'El fax de 8tv'
Foto: Enric Calpena a 'El fax de 8tv' | 8tv

Enric Calpena tenia només 23 anys quan es va estrenar com a presentador del Telenotícies de la nova TV3, ara fa gairebé 40 anys. Era tan jove que va haver de canviar la seva imatge per amagar la cara de nen i semblar més madur. Un record que ha compartit aquest dilluns a El fax de 8tv, a l'especial del Dia Mundial de la Televisió.

Al detall: Preguntat per l'Eduard Pujol, Calpena ha explicat que es va haver de deixar créixer un bigoti per semblar més madur. El 16 de gener de 1984, aquesta era la imatge del Telenotícies de TV3:

A més de deixar-se bigoti, Calpena va haver de canviar de pentinat per aparentar més anys. Primer va quedar com es pot veure al vídeo recuperat per 8tv, tot i que poques setmanes més tard es va sotmetre a un canvi radical que no va agradar gens a la direcció de la cadena.

Què diu Enric Calpena?

  • "Em van portar a un perruquer que em va fer una cosa molt més moderna, tant que es va passar".
  • "Em va posar els cabells en punxa amb les puntes tenyides".
  • "Va resultar gairebé un escàndol. Els directius de TV3 ho van trobar excessivament agosarat".

Per últim: Enric Calpena ha visitat El fax de 8tv durant el programa especial del Dia Mundial de la Televisió. Amb una marató de set hores en directe, 8tv va aconseguir aquest dilluns un 1,1% de quota de pantalla i va fer màxim del mes de novembre.

Categoria: La Jungla