La Jungla
Danae Boronat, al programa 'APM?'
Foto: Danae Boronat, al programa 'APM?' | TV3
Televisió

La denúncia de Danae Boronat pel masclisme al periodisme esportiu: "És guapa però està de broma"

Barcelona.
Danae Boronat, al programa 'APM?'
Foto: Danae Boronat, al programa 'APM?' | TV3

Danae Boronat ha estat la convidada d'aquest diumenge a la secció La televisió és cultura de l'APM? de TV3. En una breu entrevista, la tarragonina ha denunciat el masclisme que ha patit des que va començar com a periodista esportiva.

Al detall: La nova narradora del futbol femení a TV3 i Catalunya Ràdio ha recordat el dia que Javier Clemente la va desautoritzar públicament en una roda de premsa. "Va ser molt desagradable", ha dit.

  • "Li vaig preguntar per unes jugades polèmiques. Ell va dir: És guapa, però està de broma"".
  • "Vull pensar que ara la gent no riuria tant. A mi no em va fer punyetera gràcia".

A més, Boronat s'ha referit també al xoc amb Siro López quan la va fer callar a La Goleada de 13tv amb l'argument que ell dirigia el programa.

  • "Ell i jo érem copresentadors, estàvem al mateix nivell".

En profunditat: La periodista lamenta haver viscut situacions similars amb jugadors de futbol, directors esportius i presidents de clubs. "Ho he patit sempre, però me la refanfinfla", ha expressat. 

En canvi, altres companyes de professió que han patit el mateix han decidit tirar la tovallola: "Algunes han dit "això no em compensa, jo plego"".

Selecció femenina. Boronat ha aprofitat també per recordar la polèmica a la Selecció Espanyola femenina entre les jugadores i l'entrenador, Jorge Vilda. Una controvèrsia que ella mateixa ha tractat en reiterades ocasions, i per la qual va marxar d'Sport després que li censuressin una contraportada sobre el tema.

  • "Que hi hagi 15 futbolistes que no volen tornar a la Selecció perquè no estan d'acord amb els mètodes de treball i com les tracta el Seleccionador és prou important com perquè se'n parli i se les escolti".
  • "Que ell pretengui vendre's com la víctima d'aquesta situació, quan continua al càrrec, és ridícul"
  • "Sembla que hi hagi d'haver un assetjament sexual o una violació perquè siguin preses en consideració"

Per últim, la presentadora celebra l'èxit i l'interès creixent del futbol femení però alerta: "Hi ha tanta gent disposada a que es fotin una patacada... A la Federació no li interessa que el futbol femení creixi tan ràpid". Al darrere, el recel d'homes que encara creuen que poden jugar millor que dones futbolistes professionals: "Tinc molts amics que pensen que podrien jugar contra les jugadores del Barça i competir. No són conscients del ridícul que farien".

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió TV3 Futbol