La Jungla
Rigoberta Bandini, a la catifa vermella dels Gaudí
Foto: Rigoberta Bandini, a la catifa vermella dels Gaudí | Oliver de Ros
Famosos

Catifa vermella, vestits negres: sobrietat (i alguna nota discordant) als Gaudí de l'adeu a Villaronga

Barcelona.
Rigoberta Bandini, a la catifa vermella dels Gaudí
Foto: Rigoberta Bandini, a la catifa vermella dels Gaudí | Oliver de Ros

El negre ha estat la tònica habitual de la catifa vermella dels premis Gaudí, que aquest diumenge han celebrat la seva 15a edició al Museu Nacional d'Art de Catalunya. El mateix dia que el cinema català ha despertat amb la mort d'Agustí Villaronga, les cares més conegudes del sector sembla que s'hagin posat d'acord per lluir sobrietat davant dels focus. Aquests són alguns dels vestits que actors, directors i altres personalitats de l'audiovisual han triat per la gala d'enguany, amb el record constant del cineasta mallorquí de Pa negre.

Judith Colell. La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català ha inaugurat el photocall amb un conjunt de color negre rigorós (que s'ha repetit una vegada i una altra) amb esmòquin de brillantets a les solapes, marca Yves Saint Laurent, com els pantalons, i top Pinko.

Llum Barrera. Més negre, en aquest cas a l'uniforme que ha triat la presentadora de la cerimònia. Llum Barrera ha escollit un conjunt de tres peces de Koahari i Virginia Abzueta, sabates de taló d'agulla i pedreria de Figara i Ángel Alarcon i arracades d'Agatha Paris.

Maria Molins. L'actriu Maria Molins, membre de la junta de l'Acadèmia, ha enlluernat la desfilada amb un dels conjunts més elegants de la nit. Vestit de tub negre amb una refinada cua blanca dissenyat per la barcelonina Menchén Tomàs.

Marta Etura. L'artista donostiarra ha estat de les poques que no ha elegit el negre, però gairebé. La jaqueta, el top i els pantalons dissenyats per Isabel Zapardiez, d'un blau marí molt, molt fosc.

Maite Casademunt. La dissenyadora Maite Casademunt ha estat l'encarregada d'entregar el premi Gaudí al millor vestuari. Com no podia ser d'una altra manera, ha triat un outfit de la seva pròpia firma, Lola Casademunt, amb capa i pantaló negres.

Rigoberta Bandini. Un altre dels vestit més espectaculars de la nit, confeccionat per Jesús Peiró. Escot paraula d'honor i obertura a la cama esquerra i una sobrefaldilla amb transparència. Les joies, de Rabat.

Belén Barenys. La jove cantant i actriu ha desfilat amb la seva cosina, Rigoberta Bandini. També de negre, Belén Barenys anava d'Eñaut. Un conjunt arriscat, amb unes mànigues de cuir aixecades per les espatlles, que certament ha marcat la diferència.

Àlex Brendemühl. Elegància i sofisticació amb americana, pantalons i corbata de llacet negres i camisa blanca. Tot de Tween. Les sabates, de Damat, que és de la mateixa firma.

Martina Klein. Entre tants actors i directors de negre, la presentadora ha estat de les poques que s'ha allunyat de la línia general amb un vistós vestit vermell llampant amb obertura a l'esquena de la dissenyadora Teresa Helbig.

Cristina Brondo. Menys cridanera que Martina Klein però també vestida de Teresa Helbig, aquesta és la peça que ha triat Cristina Brondo pels Gaudí d'aquest any.

Carla Simón. Nominada al Gaudí a millor direcció per Alcarràs, Carla Simón ha estat una de les altres que ha trencat la tendència general amb un conjunt blanc complet de jaqueta i pantaló amb motius metàl·lics, també de Teresa Helbig.

Montse Oró. L'actriu d'Alcarràs nominada al Gaudí com a millor actriu secundària ha triat un vestit negre de tall de sirena i escot paraula d'honor, amb plomes d'estruç i pedreria al coll, i una capa, tot de la firma Jesús Peiró. Com a complement, sabates i bossa de mà de Mascaró i arracades Misui.

Pilar Palomero. La directora saragossana ha escollit un mono blau marí de coll alt i drapejat de Teresa Helbig, rematat amb un cinturó de Chelo Sastre.

Vicky Luengo. Abans de saber si guanyava l'estatueta a millor actriu per Suro, Vicky Luengo ha desfilat per la catifa vermella amb un look de Chanel força atrevit. Lluentons blaus i platejats a la part superior, amb coll alt i mànigues curtes blanques, i una faldilla negra de tub.

Carla Quílez. La joveníssima Carla Quílez, de només 14 anys, nominada al Gaudí com a millor actriu revelació per La maternal de Pilar Palomero, ha optat per un vestit blau elèctric amb lluentons de Philipp Plein.

Ángela Cervantes. L'altra actriu nominada per La maternal, Ángela Cervantes, s'ha deixat veure a la catifa vermella amb un vestit negre de tub i estampat reticular d'Alexandre Vauthier.

Carlota González-Adrio. Nominada a un Gaudí a la millor direcció novella per La casa entre los cactus, Carlota González-Adrio ha lluit un vestit de Cortana en l'elaboració del qual ha col·laborat ella mateixa. El top amb transparència a l'escot i les mànigues i la faldilla ocre havien estat comprats prèviament en un outlet.

Greta Fernández. La protagonista d'El fred que crema no està nominada, però el film sí. Ha triat un vestit molt elegant de color negre arrapat, amb escot francès i de tall de sirena de Coperni.

Enric Auquer. Entre els homes, va lluir un cop més el seu estil propi l'empordanès Enric Auquer, nominat a millor actor secundari per Un año, una noche. Conjunt de Mans Concept amb americana i pantaló a ratlles i samarreta negra de coll alt.

Miki Núñez. Molt correcte Miki Núñez. El presentador d'Eufòria ha triat un conjunt negre de Daniele Alessandrini de segona mà, com tota la roba que farà servir (ell i el seu equip) a la propera gira.

Alfred García. Sens dubte, l'uniforme mostassa del cantant del Prat de Llobregat, al més pur estil Harry Styles, ha centrat gran part de les mirades. Americana i pantalons XXL dissenyats per Duarte. La tria tenia poc a veure amb la sobrietat que ha mostrat en edicions anteriors.

Miki Esparbé. Acabat d'arribar de Madrid, Miki Esparbé ha estat dels últims a desfilar. Ho ha fet sense trencar la pràctica unanimitat del vestuari entre els actors, amb americana, camisa i pantalons negres d'Hugo Boss.

Raphaëlle Pérez. Capítol a part mereix Raphaëlle Pérez, nominada al Gaudí com a millor actriu per Mi vacío y yo. A més d'actriu és dissenyadora, i el vestit se l'ha fet ella mateixa. Inspirada "en un jardí" —així ho ha assegurat—, s'ho ha posat tot: les flors al damunt del top, i fins i tot la gespa a la bossa de mà. Que s'ha fet veure, això és segur.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Cinema