La Jungla
Oscar Jaenada, en una imatge d'arxiu
Foto: Oscar Jaenada, en una imatge d'arxiu | EFE
Famosos

Oscar Jaenada, contundent discurs viral sobre l'1-O: "Tot català amb dos dits de front es va fer independentista"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Oscar Jaenada, en una imatge d'arxiu
Foto: Oscar Jaenada, en una imatge d'arxiu | EFE

Oscar Jaenada és potser l'actor català que ha fet carrera a Madrid amb un discurs més clar sobre el dret de Catalunya a l'autodeterminació. En les últimes hores, una entrevista on parla de l'1-O, coincidint amb el sisè aniversari del referèndum, ha esdevingut viral a les xarxes socials.

Què en sabem? En plena promoció de la seva nova pel·lícula, que s'ha estrenat també al Festival de Sitges, Oscar Jaenada ha respost sobre com va viure els fets d'octubre de 2017. L'actor d'Esplugues de Llobregat compara la relació entre Catalunya i Espanya amb un matrimoni, i defensa que si un dels dos es vol separar ha de poder-ho fer.

Què diu Oscar Jaenada?

  • "Soc català i ho seré tota la meva vida. Catalunya i Espanya no han estat unides sempre. És un matrimoni i de cop algú es vol separar".
  • "Hi ha dues opcions, o separar-se perquè una de les parts vol o com van optar l'1-O, dur un vaixell carregat de piolins a estomacar la gent de casa meva, del meu poble".
  • "Amb allò només van aconseguir fer un bressol d'independentistes. Aquell dia només van aconseguir que tot català amb dos dits de front es convertís a l'independentisme".
  • "És un maltractament en tota regla, cal fer un exercici d'empatia i veure com els catalans escoltaven els crits d'a por ellos. Va ser molt dur com a català".
  • "Diuen que els catalans volen trencar Espanya. Jo no vull trencar res, el que vull és una vida sense tu perquè amb tu no em va bé".
  • "Em va fer molt mal aquell dia. Vaig plorar a casa veient com la policia pegava la meva gent".

Un altre apunt: L'actor ha fet aquestes declaracions en una entrevista pel portal EH Universo, que ha publicat el vídeo al seu perfil de TikTok aquest dilluns. En poques hores, Oscar Jaenada s'ha convertit en trending topic a Catalunya i Espanya pel seu contundent posicionament sobre el que va passar aquell dia.