La Jungla
L'equip de 8tv, al començament de la temporada
Foto: L'equip de 8tv, al començament de la temporada | 8tv
Televisió

La situació d'insolvència de 8tv no va ser culpa dels seus gestors

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
L'equip de 8tv, al començament de la temporada
Foto: L'equip de 8tv, al començament de la temporada | 8tv

L’Administrador concursal encarregat del concurs voluntari presentat per Emissions Digitals de Catalunya, empresa concessionària dels quatre canals de televisió privats a Catalunya, ha qualificat de fortuït el concurs davant el jutjat mercantil número 4 de Barcelona.

Què en sabem? Un concurs es qualifica com a fortuït quan queda provada que no hi ha culpa del deutor en la situació d’insolvència de l’empresa. Així doncs, queda descartada la qualificació de culpabilitat del concurs i, per tant, l’administrador concursal reconeix que ni els representants legals, administrador ni directors generals han agreujat la situació econòmica de l’empresa.

En què es fonamenta? L’administrador concursal, Jordi Safons, exposa al Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona tota l’anàlisi de proves que ho demostren i remarca que la situació d’insolvència es va produir per la davallada dels ingressos provinents de la publicitat i del lloguer dels canals a Fibracat i a Futbol Club Barcelona. Pel que fa a la davallada dels ingressos publicitaris, Safons apunta al canvi de tendència en el consum televisiu i a la pèrdua d’audiència provocada pel sistema arcaic i poc fiable de Kantar.

D’altra banda, l’administrador concursal ha defensat la qualificació de no culpable pel fet que els gestors han prioritzat sempre el pagament de les nòmines als treballadors i el concurs de liquidació s’ha dut a terme sense tenir pendent el pagament de cap sou. A més, es destaca la col·laboració en l’aportació de documentació al jutjat i a l’administrador concursal.

Per acabar: Emissions Digitals de Catalunya va entrar en concurs de creditors l’1 de setembre d’enguany després de no aconseguir nous inversors o llogaters per algun dels quatre canals del múltiplex privat de Catalunya, del que és concessionària. El concurs de liquidació de l’empresa s’ha tancat amb un deute de 2,8 milions d’euros a proveïdors, dels quals el 68%, és a dir, 1,9 milions d’euros corresponen a Tradia, empresa proveïdora del transport del senyal. La resta, prop de 10 milions d’euros, és la pèrdua que no han pogut recuperar els inversors del projecte televisiu d’àmbit català.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: 8TV Televisió