La Jungla
Jordi Basté, presentador d'El món a RAC1
Foto: Jordi Basté, presentador d'El món a RAC1 | RAC1
Famosos

Jordi Basté es disculpa per una pregunta masclista a Irene Montero

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Jordi Basté, presentador d'El món a RAC1
Foto: Jordi Basté, presentador d'El món a RAC1 | RAC1

Jordi Basté demana perdó. El presentador d'El món a RAC1 ha entrevistat aquest dilluns l'exministra Irene Montero, i ha acabat demanant disculpes públiques per una pregunta que més tard ha vist que era masclista.

Què en sabem? Després de l'elecció d'Irene Montero com a candidata de Podem a les eleccions europees de 2024, Jordi Basté l'ha entrevistat aquest matí a RAC1. En un moment donat, el presentador ha preguntat com compaginarà la vida familiar amb els seus fills petits si marxa al Parlament Europeu. Una pregunta que normalment no es fa als candidats homes, però sí a les dones.

Què diu Jordi Basté? Quan ha acabat l'entrevista, Basté ha escrit al seu compte de Twitter que la pregunta no l'hauria "d'haver fet mai", ha considerat que queda "molt camí per recórrer" per erradicar el masclisme als mitjans de comunicació i ha demanat disculpes.

A més d'aquest moment incòmode, Basté i Montero han parlat amb normalitat d'altres qüestions com el trencament de Podem i Sumar. L'exministra ha assegurat que no ha parlat amb Yolanda Díaz des d'aleshores, i ha demanat fer "més política que mai".