La Jungla
Risto Mejide en el programa 'Chester' de Cuatro
Foto: Risto Mejide en el programa 'Chester' de Cuatro | Cuatro
Televisió

Risto Mejide, a judici per un suposat "delicte d'odi" contra els antivacunes

Temps de lectura: 2 minuts
Risto Mejide en el programa 'Chester' de Cuatro
Foto: Risto Mejide en el programa 'Chester' de Cuatro | Cuatro

El presentador de televisió, Risto Mejide, haurà de comparèixer als jutjats per un suposat "delicte d'odi" contra la població no vacunada a causa d'unes declaracions que va fer al seu programa 'Todo es Mentira'.

En detall: L'any 2021 Risto Mejide va criticar durament a tots els qui no volien vacunar-se contra la Covid-19.

  • El presentador es va mostrar a favor després que s'anunciessin les mesures d'alguns països per a impedir l'accés als no vacunats.
  • "Són mesures que pràcticament converteixen als no vacunats en infestats, cosa que a mi em sembla bé. Si decideixes no vacunar-te, allà tu. Tothom és respectable, però no totes les idees són respectables ni mereixen un respecte", va dir Mejide. 
  • El col·laborador del programa, Miguel Lago, també ha estat cridat a judici. 

A la pràctica: El judici es durà a terme després de la denúncia el novembre del 2021 per part d'Associació Liberum i per l'advocat José Luis Mazón.

  • Segons recull la citació judicial, i que publica el diari '20 Minutos', el motiu de la denúncia és la "reiteració d'una conducta que per la seva gravetat, reiteració o entitat discursiva pogués provocar, directament o indirectament, sentiments d'odi". 
  • Mejide i Lago presumptament culpables de "promoure la discriminació contra una minoria" i s'enfrontarien a una pena d'entre un i quatre anys de presó, així com una multa de sis a dotze mesos.

Què diu? "Nosaltres pensàvem que fèiem bé de defensar que la gent ha de vacunar-se i que és bo per a tota la societat... Que cadascun és lliure de fer el que vulgui, però cal pensar en tots", va dir Risto Mejide després de rebre la denúncia. 

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió Cuatro