Meteo i Serveis
Foto: | ACN
Mobilitat

Trànsit assegura que la fi dels peatges a l'AP-7 duplica els accidents

Foto: | ACN

Des del mes d'agost l'AP-7 no té peatges i això ha duplicat les retencions en aquesta via, ara molt més transitada, i també els accidents. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha declarat que caldria limitar la velocitat en alguns trams "el més immediat i ràpidament possible". Ho ha dit en una entrevista a Rac1.

Per què és important? Aquest cap de setmana trànsit ha anunciat que sortiran uns 450.000 vehicles de l'àrea metropolitana en l'operació sortida pel pont de Tots Sants.

La situació actual: L'AP-7 acull ara una part considerable del trànsit que abans circulava per vies alternatives, això ha fet duplicar el nombre de sinistres i morts en aquesta carretera. 

  • L'increment de camions, un 21% més que quan hi havia peatges, ha elevat també la quantitat d'accidents amb aquests vehicles implicats.

Què ha dit? "Les retencions vinculades a accidents s'han incrementat un 100%", i ha afegit que la sinistralitat concentrada a l'AP-7 és d'un 17%.

  • Davant la possibilitat d'implementar un límit de velocitat de 100 km / h en 10 trams ha assegurat que "No seria immediat, però creiem que hem de continuar treballant. A l'espera de tenir una gestió més intel·ligent de la xarxa, i aquests deu trams fixos de velocitat a 100, nosaltres també estem treballant aquesta senyalització variable per intentar posar més elements sobre la taula".
Categoria: Meteo i Serveis