Meteo i Serveis
AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en l'operació retorn
Foto: AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en l'operació retorn | Carola López / ACN
Trànsit

Diversos accidents i retencions esquitxen una operació tornada tranquil·la

AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en l'operació retorn
Foto: AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en l'operació retorn | Carola López / ACN

El pont de la Puríssima acaba sense grans accidents a les carreteres catalanes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Entre les 12.00 h d’avui diumenge i les 20.00 h, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 178.000 vehicles, un 71% dels 250.000 vehicles previstos fins a les 24 h.

Per què és important? El pont de desembre d'aquest any ha estat ben llarg. L'últim cop que va passar això va ser el 2016, i com cada any, ha comportat el desplaçament de centenars de milers de vehicles per tot el territori.

Què ha passat? Tot i això, s'han produït diverses incidències:

  • Un vehicle s'ha incendiat aquest diumenge a la tarda a l'AP-7 al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà) i ha complicat la circulació per a aquesta autopista en ple diumenge d'operació tornada del pont de desembre.
  • Segons ha informat el Servei Català de Trànsit i els Bombers de la Generalitat, el cotxe ha cremat completament i no hi ha ferits, però ha calgut desviar el trànsit.

Altres retencions:

  • L'altre punt amb complicacions aquest diumenge a la tarda és la C-33 entre Barcelona i Montcada i Reixac, on hi ha hagut un accident que ha provocat almenys 3,5 quilòmetres de retencions en sentit sud.
  • Altres vies amb retencions menors són la C-14 a Ponts (Noguera) i a Organyà (Alt Urgell), la C-16 a la Nou de Berguedà i a Cercs (Berguedà) i la C-17 a Tona (Osona), totes en sentit sud, cap a Barcelona o Tarragona.

Visió global: El director del Servei Català de Trànist, Ramon Lamiel, ha subratllat que hi ha hagut una reducció del nombre de sinistres mortals en comparació amb anys anteriors.

  • Des del 3 de desembre, dissabte passat, hi ha hagut tres víctimes mortals, mentre que el 2016, que també va tenir els festius de la Constitució i de la Puríssima en dimarts i dijous, n'hi va haver vuit.
  • "Hem tingut una certa reducció", ha admès Lamiel, tot i que ha dit no estar "satisfet" perquè igualment s'han perdut vides.

A més: Per tal d'evitar accidents, els Mossos d'Esquadra han estat fent controls de velocitat al llarg de la setmana, amb més de 150.000 vehicles mesurats i 5.000 sancions. Lamiel ha assegurat que continuaran fent controls d'alcoholèmia i drogues els dies vinents.