Meteo i Serveis
Gelades a Vallfogona (Ripollès) el passat 23 de gener
Foto: Gelades a Vallfogona (Ripollès) el passat 23 de gener | @KimGrions
Temps

Alerta per neu a Barcelona i Girona aquest dijous

Temps de lectura: 2 minuts
Gelades a Vallfogona (Ripollès) el passat 23 de gener
Foto: Gelades a Vallfogona (Ripollès) el passat 23 de gener | @KimGrions

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha llençat aquest dijous una alerta per neu a Barcelona i Girona  i 9 províncies més arreu de l'Estat. 

Què en sabem? L'organisme oficial marca Barcelona amb un avís groc (risc), un punt de gravetat inferior a l'avís taronja (risc important) que afecta Saragossa, Cantabria, Burgos, Palencia, Soria, Navarra i Álava. 

Per què és important? Segons l'AEMET, a Barcelona i Girona podrien caure nevades d'entre 5 i 10 centímetres.

  • La resta de províncies amb un avís groc són: Teruel, Asturias, Valladolid, Cuenca, Guadalajara, Lugo, Orense, Madrid, Guipúzcoa, Vizcaya i La Rioja on l'acumulació oscil·larà entre els 5 i 10 centímetres en 24 hores.

A més: Aquest dijous predomiarà el fret, especialment al final de la jornada a Barcelona, Girona, Lleida, Teruel, Zaragoza, Asturias, Cantabria, Toledo i Navarra. Aquestes províncies estaran en avís groc amb temperatures que podrien arribar als -6 °C. 

Al detall: A Catalunya, el Servei Meteorològic (Meteocat) mostra una fotografia del país totalment ennuvolat i amb una baixada de les temperatures.

  • La cota de neu se situarà entorn dels 1.600 metres fins al vespre, que baixarà fins als 1.000 i 1.200 metres a les comarques de la meitat oest i entre els 1.400 i 1.600 a la resta del territori. 
  • Per sobre dels 1.200 metres es podrien acumular més de 20 cm de neu al Pirineu i Prepirineu.

 

 

 

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Neu Fred Temps