Meteo i Serveis
La predicció del temps
Foto: La predicció del temps
El temps

El temps: forts contrastos tèrmics en un cap de setmana totalment assolellat

Temps de lectura: 2 minuts
La predicció del temps
Foto: La predicció del temps

Aquest cap de setmana estarem afectats per un fort anticicló afiançat sobre França que ens enviarà la seva influència en forma de temps molt estable i tranquil. El sol serà el protagonista, amb algunes boires o boirines matinals poc importants a l'interior. Les nits seran molt fredes, amb glaçades a les valls i fondalades. 

Els motius: La configuració atmosfèrica vindrà marcada per un anticicló sobre França que actua de bloqueig de borrasques i zones d'inestabilitat. Aquestes altes pressions corresponen a una massa d'aire molt estable que ens protegirà "del mal temps". 

En profunditat: Dissabte i diumenge amb cel serè arreu. El sol brillarà amb força a totes les comarques, sense excepció. Això sí, es poden formar algunes boires o boirines matinals a les conques de la Catalunya Central, comarques de Ponent o valls del Pirineu que haurien de ser insipients.

  • El vent de sud i garbí es reforçarà una mica durant la tarda del dissabte cap a la Costa Daurada i Garraf, mentre que diumenge a la tarda bufarà una mica més cap al Maresme i Costa Brava. 

Amb xifres: Les temperatures mínimes oscil·laran entre els 0 i els -5ºC a les valls i fondalades de l'interior. També podran arribar les glaçades a tot el prelitoral i en alguns punts pròxims a la Costa Brava. Hi haurà inversió tèrmica, per tant, farà més fred a cota baixa que no pas a mitja i alta muntanya, on fins i tot la temperatura podrà ser lleugerament positiva.

  • Els valors nocturns no baixaran dels 4/5ºC a la franja costanera i sobretot a les grans poblacions. A Barcelona, l'efecte illa de calor impedirà que el termòmetre baixi dels 5 o 6ºC al Raval.
  • Les temperatures màximes es recuperaran, especialment a la costa i al prelitoral, on podrem assolir els 16 o 18ºC. A l'interior quedaran més frenades, especialment a les valls i fondalades, on quedarà aquesta inèrcia d'aire fred matinal. A l'altiplà central no s'assoleixen els 10ºC de màxima al migdia. 

A la pràctica: Ens haurem de vestir a capes: abric gruixut a primera hora però després al migdia ens sobraran peces de roba si ens trobem a la costa i al prelitoral. Al sol, l'ambient serà confortable i agradable. Ulleres de sol i absència de paraigües. 

Per acabar: Temps estable bona part de la pròxima setmana: sol, boires a l'interior i forta amplitud tèrmica.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Temps