Meteo i Serveis
Pluges a Catalunya
Foto: Pluges a Catalunya | Europa Press
El temps

Brusc canvi de temps a Catalunya, amb núvols i tempestes: fins quan?

Temps de lectura: 2 minuts
Pluges a Catalunya
Foto: Pluges a Catalunya | Europa Press

Catalunya viu un brusc canvi de temps aquesta darrera setmana de juny, amb núvols i tempestes al nord del territori, que no marxaran fins arribat el primer cap de setmana de juliol.

Per què és important? El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja a 13 comarques catalanes.

Visió global: Les comarques afectades per l'avís del Meteocat són el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva.

Pluges: El dimarts 27 ha començat destapat a moltes parts del territori, però les nuvolades no han trigat a arribar sobretot a punts del Pirineu i Prepirineu, i nord de la Catalunya central. Els primers xàfecs han arribat a primera hora de la tarda, i es preveuen precipitacions puntualment intenses amb un perill moderat: cauran més de 20 mm en només 30 minuts.

  • Les pluges es mantindran dimecres 28, amb fortes tempestes al Pirineu i Prepirineu, i xàfecs a pràcticament les mateixes comarques que la jornada anterior, a excepció de la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany. Tornaran a caure més de 20 mm en mitja hora. La inestabilitat no marxarà i es mantindrà fins al divendres.

Temperatura: Després que Catalunya hagi superat els 40 graus per primer cop aquest any 2023 en la primera onada de calor (a Vinebre, Ribera d'Ebre), la temperatura ha començat a baixar aquest dimarts, fins als 36 graus de màxima a Ponent i, de 35 a punts de l'interior; les temperatures mínimes seran d'uns 24 graus arran de costa.

  • Les temperatures mantindran una tendència a la baixa també fins dissabte, quan tornin a augmentar i la calor apreti de nou.

Per acabar: L'arribada del dissabte comportarà sol per gairebé tot el territori, amb només algun ruixat puntual a comarques gironines. En aquest sentit, tornarem a tenir un cap de setmana gairebé idèntic a l'anterior, de ple estiu.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Temps