Meteo i Serveis
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona
El temps

Barcelona pateix la nit més calorosa de la història fregant els 30 graus

Actualitzat: Dimecres, 23 d'agost de 2023. 16:29
Temps de lectura: 2 minuts
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Rècord de calor. La matinada d'aquest dimarts, Barcelona ha patit la nit més calorosa de la seva història, des que hi ha registres fa 109 anys. L'Observatori Fabra ha anunciat que la capital catalana ha registrat una temperatura mínima de 29,4 graus.

Per què és important? L'onada de calor que està travessant Catalunya s'allargarà fins aquest cap de setmana, deixant nits tòrrides i insuportables per dormir.

En detall: El meteoròleg de l'Observatori Fabra, Alfons Puertas, ha assegurat que Barcelona ha arribat als gairebé 30 graus aquesta nit. 

  • Després, un cop ha anat sortint el sol la temperatura ha anat in crescendo fins als 31-32 graus a primeres hores del matí. 

D'on venim? Aquest dilluns passat ja s'havia viscut una de les nits més tòrrides de la història amb una mínima de 27,9 graus. La temperatura rècord l'ostentava l'any 1923 amb 28,6 graus, que han estat batuts aquesta matinada. 

D'altra banda: El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat que durant aquesta matinada la temperatura mínima ha estat molt elevada a molts indrets del litoral i prelitoral, amb moltes temperatures mínimes per sobre dels 24 °C.

  • També ha subratllat les mínimes extraordinàriament altes de Badalona-Museu, amb 29,6 °C. A més, el parc natural del Garraf, ha registrat una temperatura mínima de 28,9 °C, i a Vallirana, amb una temperatura mínima de 26,8 °C. 
  • A més, l'onada de calor s'allargarà fins divendres amb més de 40 graus a diversos punts del territori, segons el Meteocat. Davant d'aquest escenari, ja s'han activat avisos de perill alt en la majoria de les comarques. 

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Temperatura