Meteo i Serveis
Dona ventant-se del calor
Foto: Dona ventant-se del calor | EFE
El temps

Continuen les nits tòrrides a Catalunya amb mínimes de més de 27

Temps de lectura: 2 minuts
Dona ventant-se del calor
Foto: Dona ventant-se del calor | EFE

La calor no s'atura. Continuen les matinades tòrrides a la major part de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s'han registrat temperatures mínimes de 27,8ºC a Barcelona.

En detall: Al barri del Raval de Barcelona s'ha registrat la mínima més alta que frega els 30 graus. A més, 27,4ºC a Badalona-Museu o 26,9ºC a Vilanova de Meià.

  • És a dir, que al Raval de Barcelona o a Badalona-Museu la temperatura nocturna no ha baixat dels 27 graus.

D'altra banda: En altres punts com Terrassa (25,5), Banyoles (24,3), Torres de Segre (24,6) o Tarragona (24,3), ha rondat els 25ºC. La temperatura mínima només ha baixat de 20ºC al Pirineu i a punts del Prepirineu, la Serra de Prades i les comarques gironines.

En profunditat: També hi ha molts punts on entrada la nit, a les dotze, la temperatura era molt elevada. És el cas, per exemple, de l'estació Barcelona-Raval, que marcava 29,4ºC i una humitat relativa del 60%. 

  • Segons el Meteocat, aquest dimarts s'espera un temps molt semblant al d'ahir, amb un cel serè i temperatures molt altes al migdia, de nou amb màximes entre els 38ºC i els 40ºC a l'interior. 

Previsions: L'onada de calor que està travessant Catalunya s'allargarà fins divendres amb temperatures que superaran els 40 graus. Davant d'aquest escenari s'ha activat l'alerta per altes temperatures a la majoria de comarques.

  • El dia més elevat podria arribar aquest dimecres, quan la temperatura tocaria sostre amb gairebé 43ºC a Ponent, 40ºC a moltes comarques, més de 35ºC a la costa, nits sufocants al prelitoral i fins i tot alguna mínima molt elevada a la costa.