Meteo i Serveis
Platja de Barcelona
Foto: Platja de Barcelona | EFE
El temps

Barcelona pateix el dia més calorós de la història de la ciutat

Temps de lectura: 1 minut
Platja de Barcelona
Foto: Platja de Barcelona | EFE

La calor bat rècords a Barcelona. Aquest dimecres la capital catalana ha patit el dia més calorós de la història de la ciutat, és a dir, des que l'Observatori Fabra té registres, l'any 1914.

Per què és important? Fa gairebé cent anys que Barcelona no ha patit una calor d'aquest calibre.

En detall: S'han batut tres rècords: la temperatura mitjana, la mínima i la màxima. Pel que fa a la mitjana s'ha registrat 34,1 graus, la més alta de la història de l'Observatori Fabra. El valor mínim de 29,4 graus registrat aquest dimecres, un nou rècord.

  • En relació amb la màxima, va ser de 38,8 °C, la segona més alta de la història per sota dels 39,8 °C que es van registrar el 6 de juliol del 1982. 

Aquesta nit: El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat que a les 22h d'aquest dimarts bona part del país superaven els 30 graus. Més tard, cap a la matinada aquestes temperatures es van enfilar cap als 31 i escac en diversos punts de la capital catalana i l'àrea metropolitana.

Situació actual: El Meteocat manté activades les alertes per calor extrema arreu de Catalunya i per calor nocturna al litoral i prelitoral per aquesta nit de dijous a divendres.

  • Tot i això, a les portes del cap de setmana es preveu una lleugera baixada de les temperatures i l'entrada de ruixats aquest dissabte podria refrescar l'ambient. 
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temperatura Temps