Meteo i Serveis
Retencions a la ronda de Dalt de Barcelona les primeres hores d'aquest dilluns
Foto: Retencions a la ronda de Dalt de Barcelona les primeres hores d'aquest dilluns | Trànsit
Mobilitat

La pluja i diversos accidents provoquen el caos a les carreteres de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Retencions a la ronda de Dalt de Barcelona les primeres hores d'aquest dilluns
Foto: Retencions a la ronda de Dalt de Barcelona les primeres hores d'aquest dilluns | Trànsit

La setmana comença de la pitjor manera quant a mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona. Diversos accidents han provocat quilòmetres de cues les primeres hores d'aquest dilluns 16 d'octubre, tal com ha confirmat el Servei Català de Trànsit, que també ho atribueix a la pluja.

Què en sabem? La ronda de Dalt en sentit Llobregat ha quedat tallada fins a les 8 per un accident mortal entre dos vehicles a l'altura d'Horta-Guinardó. S'han registrat 7,5 km de retencions des de Santa Coloma de Gramenet; també d'Esplugues a Collserola, en sentit Besòs.

  • Quant a la ronda Litoral, el nus de la Trinitat ha estat l'origen de cues quilomètriques en sentit Llobregat; també en sentit Besòs des de la Zona Franca.
  • A l'AP-7, s'han produït retencions en diversos trams, de la Roca a Parets del Vallès, entre Vallgorguina i Llinars, de Montornès a Mollet, entre Barberà i el Papiol, a Mont-roig del Camp...
  • El caos també ha afectat altres carreteres, com la C-31 amb 8 quilòmetres d'aturades entre Montgat i Barcelona, la C-33 entre Montcada i Barcelona, la C-58 entre Sant Quirze i Badia, i de Ripollet a Barcelona, la C-32 de Gavà a Esplugues i de Mataró a Argentona, a la C-60 d'Argentona a la Roca del Vallès i a la C-59 de Caldes de Montbui a Palau-solità i Plegamans.

A més: Així mateix, la pluja ha complicat la circulació a la xarxa viària, ha informat Trànsit, que ha demanat "extremar la prudència".

  • Està previst que les pluges que han caigut sobre el litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona durant la matinada s'estenguin al llarg del matí a la resta del territori i seran generalitzades.
  • Els ruixats es mantindran tot el dia menys a la franja oest, quan comencin a sortir algunes clarianes a partir de la tarda, ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).