Barcelona i Àrea
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya
Successos

Mostres de condol per la mort de l'exboxejador Xavi Moya en un accident de moto

Temps de lectura: 2 minuts
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya

Xavi Moya, llegenda barcelonina dels esports de contacte durant els anys 90, ha mort en un accident de moto amb 55 anys, fet que ha trasbalsat el món de la lluita esportiva i la comunitat de la ciutat. 

Per què és important? Aquest veí de Barcelona era un dels pocs boxejadors de la història que tenia títols de Campió del Món en tres disciplines esportives diferents.

Què en sabem? L'exboxejador ha mort en un accident de trànsit mentre conduïa una moto la matinada d'aquest dissabte, tot i que no han transcendit les circumstàncies dels fets. Tenia 55 anys.

Què diuen? L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, així com el regidor d'esports, David Escudé, són dues de les veus que han reaccionat a la notícia i han lamentat la mort de Xavi Moya.

  • "La seva passió va anar més enllà dels rings i va convertir el seu gimnàs del carrer de Rogent, al Clot, en un lloc d'acollida per als joves del barri. Vull expressar les meves condolences a tots els seus amics, familiars i a la comunitat d'Esport Rogent. Descansi en pau", en paraules del batlle socialista.
  • "Ens deixa un esportista espectacular, un magnífic gestor esportiu i una grandíssima persona… Al Clot, estimat per tothom. El seu gimnàs a Rogent forma part de les nostres vides. Et trobarem molt a faltar, Xavi! Que la terra et sigui lleu, amic!", ha tuitat el regidor.

Context: Xavi Moya va destacar en els esports de contacte la dècada dels 90, havent competit en diferents modalitats de lluita.

  • En boxa, va guanyar tres campionats d'Espanya de pes mitjà i va ser campió intercontinental IBF; també va ser campió del món en full-contact en nou ocasions. A més, va competir en kungfu i en taekwondo, i va aconseguir diverses medalles.
  • Un atracament a la sortida de l'escola quan tenia 16 anys el va portar a aprendre l'art de la boxa i a tenir una carrera reconeguda internacionalment.
  • Va deixar la lluita professional l'any 2008 i va posar-se al capdavant de la gestió del gimnàs d'esports de contacte Esport Rogent, ubicat al Clot.

Per acabar: El gimnàs Esport Rogent del Clot s'ha omplert de mostres de condol i agraïment a l'esportista, amb flors i espelmes, i alguns missatges de record de veïns i amics dedicats a Xavi Moya.