Cultura i Pantalles
L'actor Michael Gambon, interpretant Albus Dumbledore a la saga de Harry Potter
Foto: L'actor Michael Gambon, interpretant Albus Dumbledore a la saga de Harry Potter | Twitter / @Harrypotter
Cinema

Mor Michael Gambon, el mític Dumbledore a la saga de 'Harry Potter'

Temps de lectura: 2 minuts
L'actor Michael Gambon, interpretant Albus Dumbledore a la saga de Harry Potter
Foto: L'actor Michael Gambon, interpretant Albus Dumbledore a la saga de Harry Potter | Twitter / @Harrypotter

Els fans de Harry Potter aixequen avui les varetes al cel després de la mort de l'actor Michael Gambon, l'estimat Albus Dumbledore a la saga de mags que, a partir de la tercera entrega, va agafar el relleu de l'actor Richard Harris, mort el 2004.

Què en sabem? L'actor, conegut pel seu paper a la saga a partir de la tercera pel·lícula, ha mort aquest dijous als 82 anys. La seva publicista, Clai Dobbs, ha emès un comunicat en nom de la seva família confirmant la notícia.

  • "Estem devastats per anunciar la pèrdua de Michael Gambon. Michael, un marit i pare estimat, ha mort de manera pacífica a l'hospital acompanyat de la seva dona Anna i el seu fill Fergus després d'una pneumònia", indica el comunicat publicat a mitjans britànics.
  • A més, la família ha demanat privacitat en aquests moments "dolorosos" i ha agraït els missatges de "suport i amor" després de la pèrdua de l'actor.

Qui és? Gambon va iniciar la seva carrera fa més de 60 anys i va ser un dels membres originals del famós Royal National Theatre, juntament amb una altra gran llegenda com va ser l'actor Laurence Olivier.

  • Tot i que va ser conegut especialment per interpretar a partir de la tercera pel·lícula de la saga de Harry Potter a Albus Dumbledor, el director de la famosa escola de mags, Gambon ha participat en produccions teatrals com Hamlet, Otel·lo o MacBeth
  • L'actor també va destacar per la seva participació en pel·lícules com Gosford Park (2001), El discurs del rei (2010) i Victoria & Abdul (2017).

A més: Al llarg de la seva carrera va guanyar diversos BAFTA, SAG i tres premis Olivier, a més, Gambon va ser nomenat Comandant de l'imperi britànic el 1992 i cavaller, sis anys després.

  • Es va retirar dels escenaris el 2015, per problemes de memòria.