Món Global
Bombers treballen al lloc de l'accident
Foto: Bombers treballen al lloc de l'accident | EFE/EPA/ANDREA MEROLA
Accident

Dos espanyols entre els ferits a l'accident d'autobús, que ha deixat 21 morts a Venècia

Temps de lectura: 2 minuts
Bombers treballen al lloc de l'accident
Foto: Bombers treballen al lloc de l'accident | EFE/EPA/ANDREA MEROLA

Almenys 21 persones han mort i 18 han resultat ferides després que un autobús caigués per un pas elevat a Mestre, a Venècia, i més tard s'incendiés a prop d'unes vies del tren.

Per què és important? Segons les autoritats locals, es tracta d'un autobús de turistes que viatjava cap a un campament i s'ha pogut saber, entre els ferits hi ha, almenys, dos espanyols.

Els fets: L'accident ha tingut lloc aquest dimarts al vespre quan un autobús ha caigut per la passarel·la que travessava l'autopista i s'ha precipitat entre un magatzem i les vies del tren. A la caiguda, el vehicle s'ha acabat incendiant pel seu contacte amb les línies elèctriques.

  • L'accident ha provocat 21 morts, entre els quals dos nens, i 18 ferits, sis dels quals es troben en estat molt greu i han estat traslladats a centres hospitalaris. Entre els ferits s'hi compten, almenys, dos de nacionalitat espanyola. També s'han identificat quatre ucraïnesos, un alemany, un francès, un croat i dos austríacs.
  • Les primeres hipòtesis apunten que el conductor, un home de 40 anys que també va morir, s'hauria sentit malament, ja que no hi ha evidència de cap frenada i l'autobús circulava per una carretera recta.
  • L'accident ha obligat a suspendre el servei ferroviari de la línia que connecta Mestre amb Venècia.

Què diuen? La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha expressat "els seus profunds condols": "Estic en contacte amb l'alcalde Luigi Brugnaro i amb el ministre de Transports, Matteo Salvini, per seguir les informacions d'aquesta tragèdia", ha indicat en un comunicat.

  • L'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, ha indicat que l'autobús "estava ple de gent que tornava de la feina" i ha catalogat l'incident com "una escena apocalíptica", ha recollit l'agència de notícies AdnKronos.
  • El president italià, Sergio Mattarella, també s'ha pronunciat i ha indicat al compte oficial de la Presidència a la xarxa social X que ha trucat a Brugnaro "per expressar-li el condol per la gravíssima tragèdia de Mestre".
Categoria: Món Global
Etiquetes: Accident Successos