Meteo i Serveis
Platja de Sant Sebastià. Trencaonades
Foto: Platja de Sant Sebastià. Trencaonades | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Temps

Arriba la borrasca Ciarán a Catalunya: Fortes ventades i alguns ruixats

Temps de lectura: 2 minuts
Platja de Sant Sebastià. Trencaonades
Foto: Platja de Sant Sebastià. Trencaonades | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona

Aquest dijous el temps ha començat a canviar a causa de la borrasca Ciarán, que afectarà sobretot el Regne Unit, però que deixarà una situació moguda a Catalunya.

Què en sabem? Protecció Civil ha activat aquest matí l'Alerta del Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya Ventcat per la previsió de fort vent a tota Catalunya.

  • També s'ha activat l’Alerta del Pla territorial de protecció civil de Catalunya PROCICAT per fort onatge davant de la previsió de fort onatge a tot el litoral català.

A la pràctica: Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu un episodi de fort vent amb ratxes que superaran els 72 km/h.

  • També alerten que a partir d'aquest dijous les onades podran superar els 4 metres (mar brava) a tot el litoral català i amb més probabilitat al litoral central i el sud de la Costa Brava (el Baix Empordà i la Selva).
  • Les pluges més importants se situaran al vessant sud del Pirineu amb registres d'entre 30 i 50 mm.
  • La neu al Pirineu apareixerà en cotes altes de matinada, per sobre dels 2.800 metres, però caurà a 1.200 metres a la tarda.

Previsions: Divendres encara bufarà més fort al Camp de Tarragona i en punts com el Penedès i en general al prelitoral sud, on pot haver-hi ratxes de fins a 100 km/h.

  • El Meteocat també té actiu per divendres un avís per vent, i durant el matí considera alt el perill per ventades al Penedès, el Baix Llobregat i l'Anoia.
  • El cap de setmana, el vent no tindrà tanta presència, però encara es farà notar a cotes altes del Pirineu i en altres punts elevats.

Finalment: Entre les cinc del matí i les dotze del migdia d'aquest dijous, els Bombers de la Generalitat han rebut 51 avisos lleus derivats del temporal de vent. 

  • La majoria s'han registrat a la regió d'emergències de Girona, on s'han comptabilitzat 24 incidències. A la regió d'emergències sud dotze; a la de Lleida nou; a la Nord quatre i a la central, dues.

Categoria: Meteo i Serveis