Política
El president d'ERC, Oriol Junqueras
Foto: El president d'ERC, Oriol Junqueras | EFE
Investidura Sánchez

PSOE i ERC tanquen un acord pel traspàs "integral" de Rodalies

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'ERC, Oriol Junqueras
Foto: El president d'ERC, Oriol Junqueras | EFE

Esquerra ha aconseguit arrencar al PSOE el tan reclamat traspàs "integral" de Rodalies a la Generalitat. L'acord s'ha assolit aquest dijous al matí i inclou la gestió del finançament, les vies i els trens.

Per què és important? Rodalies o Renfe és un dels mals de cap dels catalans que cada dia volen anar o tornar als seus llocs de treballs. Després d'anys i anys d'endarreriments i avaries, Catalunya podrà gestionar els trens per adequar-los als necessitats dels catalans.

Què en sabem? Els republicans asseguren que el document pactat fa referència al "traspàs integral" i inclou vies, trens i recursos, és a dir, el finançament. Amb aquesta concessió es compleix una de les exigències d'Esquerra per votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez.

  • Diversos mitjans coneixedors dels contactes entre govern espanyol i republicans auguren que el pacte definitiu per la investidura de Sánchez es podria assolir avui mateix o aquest divendres. De fet, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha cancel·lat part de la seva agenda per presumptament centrar-se a tancar els últims cerrells del pacte.

D'altra banda: Arran de la trobada del dirigent del PSOE amb Puigdemont els socialistes veuen "molt a prop" tancar l'acord amb Junts per investir el secretari general socialista, Pedro Sánchez. Des de Ferraz sostenen que un cop oficialitzin el pacte amb els postconvergents la resta vindran en "cascada".

  • Hi haurà amnistia a canvi d'investidura, així ho ha traslladat el secretari d'organització del PSOE, que va trobar-se aquest dilluns amb Puigdemont, en una conversa informal amb periodista durant l'acte d'avui de la jura de la Constitució espanyola de la princesa espanyola. La condició que l'amnistia es registri abans de la investidura seria "un pagament per avançat", una exigència reclamada per Puigdemont.
Categoria: Política
Etiquetes: PSOE ERC Rodalies