Meteo i Serveis
Cues als accessos de Barcelona
Foto: Cues als accessos de Barcelona | Trànsit
Trànsit

Operació sortida: les hores amb més trànsit del pont de desembre

Temps de lectura: 2 minuts
Cues als accessos de Barcelona
Foto: Cues als accessos de Barcelona | Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que més de 460.000 vehicles sortiran de l'Àrea metropolitana de Barcelona en les pròximes hores. 

Per què és important? Aquest any, les festivitats de la Constitució i de la Immaculada cauen en dimecres i divendres respectivament, un fet que permet a moltes persones gaudir d'un pont llarg de fins a cinc dies festius.

Situació actual: Trànsit, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, posa en marca aquest dimarts 5 de desembre un dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit. 

  • El dispositiu començarà dimarts a partir de les 15:00 de la tarda i estarà vigent les 24 hores fins diumenge 10 de desembre. 

En detall: El SCT estima que sortiran de l'Àrea metropolitana de Barcelona fins a 460.000 vehicles. 

  • Es calcula que les principals congestions de trànsit es produiran entre les 15:00 d'aquest dimarts 5 de desembre i les 15:00 de dimecres dia 6. 
  • Trànsit també calcula que hi haurà una segona sortida, no tan important com l'anterior, el divendres dia 8 durant tot el matí. 
  • L'operació tornada es calcula que serà el diumenge 10 de desembre i que les hores amb més vehicles a les carreteres seran entre les 12:00 del migdia i les 24:00, a mitjanit. 

A més: Les vies que poden registrar més problemes viaris són l’AP-7, C-16, C-17, C-14, N-145, N-260 i A-2.

  • Durant el període festiu, els Mossos d'Esquadra desplegaran un total de 1.792 agents i es faran més de 1.500 controls arreu del territori.

Què diuen? Des del SCT es vol remarcar la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per tal d'evitar accidents, especialment durant aquest període festiu el qual es registrarà una elevada mobilitat. 

  • Trànsit recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol i la conducció.
  • A més, insisteixen en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació.

En xifres: Aquest 2023, hi ha hagut 140 víctimes mortals per sinistres viaris en zona interurbana. Això suposa una reducció d’un 17% respecte al mateix període del 2019, any de referència, quan es van registrar 168 víctimes mortals.

  • D’aquestes 140 persones mortes d’enguany, 52 corresponen a motoristes, 12 a vianants i 4 a ciclistes.