Meteo i Serveis
Una avió de la companyia Iberia
Foto: Una avió de la companyia Iberia | Flickr
Vaga

Iberia i sindicats trenquen la negociació i convoquen vaga per Reis

Temps de lectura: 2 minuts
Una avió de la companyia Iberia
Foto: Una avió de la companyia Iberia | Flickr

Els sindicats UGT i CCOO han rebutjat continuar les negociacions amb l'aerolínia Ibèria i han reprès la convocatòria de vaga per als treballadors del "handling" durant el Nadal. 

Per què és important? Segons un comunicat d'Iberia, després d'una primera reunió celebrada amb el Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible, els sindicats han rebutjat continuar negociant per trobar una via alternativa a l'"autohandling". 

  • La companyia assegura haver presentat una oferta "ambiciosa" que serviria per a reforçar més els drets dels treballadors. 
  • La oferta també garantiria que no hi hagués la destrucció ni eliminació directa de llocs de feina. 
  • A més, també van posar sobre la taula la creació d'un model híbrid intervingut per una empresa del grup IAG, amb la possibilitat que aquest vehicle fos 100% del grup IAG en els aeroports on “tingués sentit” realitzar el 'autohandling' per a totes les aerolínies en els vuit aeroports en els quals la companyia va perdre la llicència.
  • La proposta, però, ha estat rebutjada pels sindicats. 

En detall: La vaga està convocada aquesta vegada per als dies 5, 6, 7 i 8 de gener, en plenes festes de Reis i 'operació retorn' de les vacances de Nadal.

D'on venim? La protesta es produeix després que Iberia perdés el servei de 'handling' (serveis en terra) en vuit dels principals aeroports del país, excepte en el de Madrid, en el concurs fallat per Aena al setembre.

Què diuen? "Una vaga en plenes festes només causarà enormes prejudicis, especialment als milers de viatgers que escullen aquestes dates per a gaudir de les seves famílies", afirma Iberia. 

  • Els sindicats, per la seva part, asseguren que durant la reunió d'aquesta setmana, la companyia va realitzar un exercici de "trilerisme" i "prestidigitació" i afirmen que ha de ser Iberia qui es faci càrrec de l'assistència de les companyies del grup IAG "en propi". 
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Mobilitat Vaga