Política
Imatge de la placa de la façana de la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a Madrid
Foto: Imatge de la placa de la façana de la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a Madrid | EFE/ Rodrigo Jiménez
Congrés

Acord entre Sánchez i Feijóo: Europa, mediadora per renovar el Poder Judicial

Actualitzat: Divendres, 22 de desembre de 2023. 14:46
Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la placa de la façana de la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a Madrid
Foto: Imatge de la placa de la façana de la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a Madrid | EFE/ Rodrigo Jiménez

La reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, arriba en un acord per tirar endavant la renovació del Poder Judicial. 

Per què és important? Aquest divendres, Sánchez i Feijóo s'han reunit al Congrés de Diputats durant gairebé dues hores. Els dirigents no s'asseien junts des d'abans de la investidura.

Què en sabem? Segons sembla, la reunió entre el president del govern espanyol i el líder de l'oposició ha donat els seus fruits. Els dos polítics han arribat a un acord per renovar el Poder Judicial. 

  • Sánchez i Feijóo haurien pactat que la Comissió Europea actuï com a mediador en les negociacions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). 

En detall: La proposta ha estat plantejada per Feijóo i Sánchez hauria acceptat. El popular ha proposat representants europeus perquè supervisin les negociacions i l'acord per renovar el CGPJ que tinguin perfils independents per així poder canviar la llei que regula el sistema d'elecció dels integrants de l'òrgan de govern dels jutges. 

Situació actual: Segons fonts dels populars, tant el PP com l'executiu espanyol ja estan mantenint regularment reunions per separat amb els comissaris responsables per abordar el tema. Amb la nova proposta, aquestes es continuarien celebrant però amb les tres parts presents.

  • Per fer-ho, aposten fer trobades "a tres" a Espanya i amb la presència d'un perfil "incontrovertible" per part de la UE.

D'on venim: Ja fa 1839 dies que s'hauria d'haver renovat els integrants del Consell General del Poder Judicial. PSOE i PP s'acusen mútuament de bloquejar la renovació per interessos partidistes.