Meteo i Serveis
Un any on va ploure a Ripollet durant la cavalcada de Reis
Foto: Un any on va ploure a Ripollet durant la cavalcada de Reis | Ajuntament de Ripollet
Previsió Reis

Els Reis porten pluja: Caldrà agafar paraigua a la cavalcada?

Actualitzat: Dijous, 4 de gener de 2024. 15:43
Temps de lectura: 2 minuts
Un any on va ploure a Ripollet durant la cavalcada de Reis
Foto: Un any on va ploure a Ripollet durant la cavalcada de Reis | Ajuntament de Ripollet

L'any comença amb un canvi de temps pel que fa a les pluges, fet molt positiu donada la situació de sequera. Després de setmanes sense pluja, el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha avisat d'un canvi en el temps i de l'arribada de precipitacions.

Què diuen? L’escenari més probable és que, durant la vigília de Reis, tinguem força inestabilitat.

  • S'espera l'arribada d'un front que deixarà precipitacions a gran part del territori català a partir de divendres. 
  • Els radars meteorològics preveuen un canvi de temps que ja començarà divendres de matinada, amb ruixat generals, però febles a gran part del país, tot i que serà major a la meitat nord del litoral de Catalunya. 
  • A partir de la tarda, coincidint amb les cavalcades, s'esperen ruixats de distribució irregular. 

En detall: Les pluges afectaran sobretot la Catalunya Central, el litoral i prelitoral de Barcelona, les comarques interiors i del sud del terç nord de Catalunya.

  • Al matí, s'esperen precipitacions al quadrant nord-est de Catalunya. Especialment, a les comarques de la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Baix Empordà, Osona, el Vallès Oriental, la Selva, el Maresme, i també al Garraf.
  • També a partir del migdia i a la tarda s'estendran les pluges al voltant de la Catalunya central, al sector central del litoral i prelitoral, i el vessant nord del Pirineu. Seran ruixats d'una intensitat entre lleu i moderada, especialment a l'Alt Urgell, Berguedà, Osona, Bages, Segarra, Maresme, Barcelonès, Baix Penedès, Anoia i Baix Camp.
  • Les temperatures, tant la mínima com la màxima, quedaran per sota de la mitjana climàtica. De fet, es preveu que les glaçades envaeixin tot Catalunya. 
  • Els ruixats continuaran durant la matinada del dia 6, dia de Reis, i no serà fins al matí que marxin cap a l’est, Mediterrània endins. 

A la pràctica: El patge Gregori, portaveu de Ses Majestats, ha reconegut que estan “preparats per a la pluja”, segons informen des de Betevé. 

  • El regidor de Cultura, Xavier Marcé, ha reconegut que el més probable és que la pluja respecti la cavalcada o que, si finalment cau, ho faci de manera lleu i es pugui fer sense problemes.