Meteo i Serveis
Gent passejant sota la pluja a Barcelona
Foto: Gent passejant sota la pluja a Barcelona | Isaac Planella / Ajuntament de Barcelona
Temps

Canvi de temps a Catalunya: pluja, neu i baixes temperatures

Temps de lectura: 2 minuts
Gent passejant sota la pluja a Barcelona
Foto: Gent passejant sota la pluja a Barcelona | Isaac Planella / Ajuntament de Barcelona

Canvi de temps radical a Catalunya, prepara el paraigua per aquest divendres! Després d'una setmana amb un ambient força agradable per l'època de l'any en la que ens trobem, arriben pluges, nevades i una baixada important de les temperatures. 

Per què és important? Catalunya pateix una greu sequera a causa que no plou amb força des de fa mesos. Les temperatures altes i l'absència de precipitacions dificulten que les conques internes es puguin emplenar durant l'hivern. 

Què en sabem? Després d'uns dies calorosos en ple gener, el temps canviarà i les previsions meteorològiques apunten que arribaran ruixats i nevades i un descens radical dels termòmetres. 

  • Aquesta setmana de gener és la coneguda com la dels Barbuts i sempre s'ha considerat la setmana més freda de l'any. Enguany no ha estat així, ja que l'ambient ha estat agradable i no hi ha hagut un fred hivernal. 

Previsions: El dia amb un canvi de temps més marcat serà aquest divendres 19 de gener. Les precipitacions arribaran a totes les comarques de Catalunya i hi haurà un acusat descens de la temperatura.

  • Durant el cap de setmana predominarà el sol, però l'ambient es mantindrà fred.

En detall: Divendres abans de sortir caldrà agafar el paraigua. Durant la matinada hi haurà algunes precipitacions més febles i disperses al sud i oest del territori. 

  • A primera hora del matí, s'esperen ruixats arreu de Catalunya i es notaran amb més força a la meitat sud del país i a diferents punts del Prepirineu. 
  • Tot i això, les precipitacions seran febles i moderades i no s'esperen grans ruixats ni fortes nevades. 
  • Les temperatures baixaran dràsticament i la mínima es donarà al final del dia. 

A més: La cota de neu serà molt variable geogràficament i voltarà els 1.200 metres, tot i que serà localment més baixa fins a mig matí i al final del dia.

  • A partir del final del matí la cota de neu tendirà a baixar a les comarques del nord-est fins a situar-se entre els 500 i 700 metres, si bé de forma puntual podrà baixar fins al voltant dels 200 metres. També baixarà al terç sud a partir del vespre, fins a cota 300 metres.