Meteo i Serveis
Carnaval de Roses
Foto: Carnaval de Roses | Ajuntament de Roses
Temps

Canvi de temps per Carnaval: pluges i fred durant el cap de setmana

Temps de lectura: 3 minuts
Carnaval de Roses
Foto: Carnaval de Roses | Ajuntament de Roses

Aquest cap de setmana molts municipis catalans celebren les rues de Carnaval. Les previsions meteorològiques apunten que moltes rues poden quedar remullades per l'arribada de pluges.

Per què és important? El Carnaval se celebra 40 dies abans del Dijous Sant, que aquest any cau el 28 de març, per tant, el Carnaval del 2024 comença aquest dijous 8 i acaba el 14 de febrer, dia de Sant Valentí. 

Situació actual: Després de setmanes sense pluges i temperatures altes, sembla que les disfresses i les rues de Carnaval portaran precipitacions a diferents punts de Catalunya. Una pluja que pot interrompre i dificultar les celebracions de l'arribada del rei carnestoltes. 

  • Tot i això, la pluja seria molt necessària, ja que Catalunya ha activat la fase d'emergència per sequera. 

Previsions: S'espera un cap de setmana amb temperatures més baixes i precipitacions arreu del territori català. 

 

Divendres 9 de febrer

En detall: Durant la nit s'acumularan núvols que deixaran el cel tapat a tot Catalunya, especialment durant el matí. Cap al migdia i la tarda s'obriran algunes clarianes i el sol es deixarà veure tímidament. 

  • Les pluges arribaran de matinada i entraran pel nord-oest del territori. Progressivament, al llarg del matí s'estendrà a la resta de la meitat oest del país i en algunes comarques gironines. Les pluges minvaran durant la tarda, però es mantindran més febles a la meitat oest de Catalunya. 
  • La temperatura mínima serà moderadament més alta arreu del territori. La màxima baixarà moderadament a tot el país, tot i que localment el descens serà notable al quadrant nord-est i quedarà similar a punts de l'oest de la depressió Central.

Previsió divendres 9 de febrer | Principal

 

Dissabte 10 de febrer 

En detall: Dissabte ens llevarem amb el cel tapar arreu de Catalunya. A mesura que avanci el dia, la nuvolositat minvarà a les comarques situades al sud del territori i es mantindrà a les comarques gironines i de la Costa Brava. 

  • La nit de divendres a dissabte s'esperen precipitacions arreu, tot i que es concentraran a la meitat est de Catalunya i especialment a la província de Girona. A partir de final del matí s'esperen ruixats a punts del nord-est, que localment és possible que vagin acompanyats de tempesta. La pluja, que no serà intensa, es mantindrà al terç nord-est del país. 
  • Dissabte començaran a baixar les temperatures i el fred agafarà protagonisme. La temperatura mínima baixarà moderadament en general i es donarà al final del dia. La temperatura màxima també baixarà lleugerament en general. 

Previsió dissabte 10 de febrer | Principal

 

Diumenge 11 de febrer

En detall: No s'esperen precipitacions per l'últim dia de la setmana. Tot i això, farà més fred. Les temperatures baixaran fins a nivells per sota del que és habitual en aquesta època de l'any.