Meteo i Serveis
Tren de Rodalies
Foto: Tren de Rodalies | Rodalies Gencat
Renfe

Nova vaga a Renfe: els maquinistes convoquen quatre dies d'aturades al març

Temps de lectura: 1 minut
Tren de Rodalies
Foto: Tren de Rodalies | Rodalies Gencat

El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat una nova ajornada de vaga per denunciar que les plantilles estan infradimensionades i contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Quan? Les aturades, de 24 hores, seran els dies 1, 4 i 12 de març.

  • A més, el 6 de març es faran aturades parcials entre les 7:00 i les 10:00, les 13:00 i les 16:00, i les 19:00 i les 22:00, segons informa el sindicat.

Què en sabem? Aquestes noves jornades de vaga, convocades pel sindicat Semaf, arriben després que CCOO i UGT desconvoquessin in extemis les que estaven previstes pels dies 16 i 19 de febrer.

  • El sindicat assenyala que les vagues es convoquen per l'incompliment de les clàusules sobre la jornada i sobre el pla d'ocupació, del tercer conveni col·lectiu.
  • Lamenten que els responsables del Grup Renfe tenen encallats els processos de reposició de personal, ja que els Ministeris de Transport i Hisenda en tenen congelades les autoritzacions.
  • "La manca de planificació i interrupció dels processos de recursos humans s'estan traduint en plantilles de maquinistes infradimensionades en determinades residències, que comporta la supressió de trens", denuncia el sindicat.

A més. Semaf es manifesta en contra del traspàs de Rodalies a la Generalitat per què, diuen, "suposa la segregació del Grup Renfe, la transferència de personal i que l'empresa pública deixi d'operar les càrregues de treball que realitza en l'actualitat".

  • El sindicat diu que cridarà a la "unitat d'acció" tot els membres dels Comitès Generals d’Empresa i Adif a participar en la protesta.
Categoria: Meteo i Serveis