Meteo i Serveis
Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost
Foto: Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost | Ajuntament de Barcelona / Laura Guerrero
Temps

Previsió del temps: s'espera pluja intensa i alerta per nevades a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost
Foto: Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost | Ajuntament de Barcelona / Laura Guerrero

La setmana comença amb una predicció del temps que indica ruixats al Pirineu i al nord-est, on seran localment intensos.

Per què és important? Una borrasca que es desplaçarà des de la Bretanya cap al golf de Gènova, acabarà portant una entrada de vent de nord a Catalunya i es tornaran a formar xàfecs al Pirineu i al nord-est.

Avís de perill per pluja intensa

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís per situació meteorològica de perill per pluja intensa durant la segona meitat de dilluns a les comarques gironines (amb l'excepció del Ripollès), al Maresme i al Vallès Oriental.

  • A partir de mig matí s'iniciaran ruixats al quadrant nord-est del territori i més aïllats a la resta del Pirineu i Prepirineu, mentre que a partir de la tarda s'estendran a la resta de la meitat est del país, si bé no se'n descarten a altres punts de forma més dispersa i aïllada.
  • La precipitació serà feble en general i localment moderada a punts de la meitat est, on aniran acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra tova.

Alerta per nevades al Pirineu

La cota de neu voltarà els 1.200 metres, si bé en moments de ruixat també podrà ser localment més baixa. Independentment, al vessant nord del Pirineu i al massís del Port la cota de neu baixarà fins als 1.100 - 1.000 metres al final de la jornada.

  • De fet, Protecció Civil ha posat en prealerta el Neucat, el pla especial d'emergències per nevades pel pronòstic de nevades de més de 20 centímetres de gruix a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

La temperatura

Pel que fa als termòmetres, la temperatura de primera hora serà més alta en general, però al migdia hi haurà molta variabilitat, depenent de la zona, el vent i la nuvolositat.

  • Segons el Meteocat, la temperatura mínima i màxima seran similars o lleugerament més alta, si bé la màxima podrà baixar lleugerament al litoral i prelitoral nord.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Pluja Neu Fred