Meteo i Serveis
L'Escala (Costa Brava)
Foto: L'Escala (Costa Brava) | Flickr / Josep Pons i Busquet
Temps

Canvi de temps radical a Catalunya: baixada de les temperatures, neu i vent

Temps de lectura: 2 minuts
L'Escala (Costa Brava)
Foto: L'Escala (Costa Brava) | Flickr / Josep Pons i Busquet

La previsió meteorològica anuncia un canvi de temps radical. Si ve aquest dijous serà el dia més càlid de la setmana, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu una baixada de les temperatures en aquest últim tram de la setmana.

Per què és important? No estem davant d'un temps hivernal extrem, però venim d'una temperatura excepcionalment alta per aquesta època de l'any i serà un fort contrast.

Situació actual: Aquest dijous s'espera que es mantingui la tònica habitual dels darrers dies: temperatures altes per l'època. De fet, s'esperen màximes que fregaran els 25 ºC a l'Empordà a causa del vent de sud-oest.

  • Tot i això, de cara als pròxims dies arriba una glopada d'aire fred d'origen polar que farà capgirar els termòmetres en qüestió d'hores.
  • El canvi es preveu que arribi al Pirineu de cara a aquesta tarda o vespre, però a la resta del territori no serà fins demà divendres quan es comenci a notar.

El temps per aquest divendres

A partir de divendres, les temperatures cauran fortament divendres i es mantindran baixes durant el cap de setmana. La temperatura mínima baixarà acusadament arreu del territori, a punts del nord-est el descens podria arribar a ser superior als 10ºC.

  • El gran protagonista també serà el vent, que afectarà amb major força a les comarques de Tarragona, Barcelona i Ponent.
  • Al Pirineu arribarà la neu. La cota rondarà els 600 o 800 metres al Pirineu Occidental, els 1.000 metres al Pirineu oriental i al Prepirineu.
    • A la tarda la cota de neu se situarà entorn dels 800 metres, tret de punts del nord-est on voltarà els 1.000 metres.

El temps per aquest cap de setmana

Aquest canvi de temps hivernal es mantindrà de cara al cap de setmana i fins i tot ho podria fer a l'inici de la setmana vinent.

  • L'ambient es tornarà completament hivernal, amb temperatures lleugerament inferiors a la mitjana. Pel que fa a la pluja o neu, encara no està del tot clar si hi haurà precipitacions ni en quina quantitat ni en quina forma es presentaran.
  • Si bé la cota de neu es mantindrà entorn dels 800 o 1.000 metres.