Meteo i Serveis
Protesta Unió de Pagesos al Ripollès
Foto: Protesta Unió de Pagesos al Ripollès | X / @uniopagesos
Mobilitzacions

Els pagesos allarguen les protestes a l'AP-7 fins dijous: carreteres tallades a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Protesta Unió de Pagesos al Ripollès
Foto: Protesta Unió de Pagesos al Ripollès | X / @uniopagesos

La reunió mantinguda aquest dimarts al vespre entre representants de la plataforma Revolta Pagesa i del Govern de la Generalitat no ha donat "els resultats esperats" i les protestes s'allargaran.

Per què és important? Les noves mobilitzacions dels pagesos complicaran la circulació avui i dijous.

  • Amb aquesta nova mobilització, els agricultors i ramaders locals remarquen la seva oposició als tractats amb tercers països, als quals no se'ls exigeixen les mateixes condicions que als productes produïts dins del territori europeu.
  • Des de la Unió de Pagesos asseguren que aquesta "competència deslleial" carrega de temps i costos a la pagesia de l'agricultura familiar. 

Situació actual: Els agricultors catalans mantenen aquest dimecres al matí els talls a les vies AP-7 i N-II a Pontós (Girona) ia l'AP-2 i la C-28 a la província de Lleida.

  • Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), cap a les 7:15, a Girona les tractorades afecten l'AP-7 de Borrassà a Vilademuls i la N-II de Bàscara a Vilamalla; a Lleida, afecten l'AP-2 d'Aitona a Albatàrrec i la C-28 entre Naut Aran i Alt Àneu.

D'on venim? Els pagesos han lamentat que la reunió mantinguda dimarts no ha comptat amb la presència del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, que ha al·legat motius personals.

  • És per això que han anunciat que mantindran els talls fins dijous a l'espera que el govern es comprometi amb mesures concretes.
  • A més, si no s'atenen les peticions vinculades a importacions, burocràcia o gestió de l'aigua es plantegen allargar les protestes fins divendres.

Context: Unió de Pagesos ha convocat protestes aquest dimecres en diversos accessos cap a la frontera amb França a Girona, i des de dimarts fins dijous a carreteres de Lleida.

  • Ho fan per protestar per "la competència deslleial de les importacions que no compleixen amb les mateixes condicions exigides als productes" a la UE.