Meteo i Serveis
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)
Temps

El temps del cap de setmana: ambient primaveral i alguns núvols baixos

Actualitzat: Divendres, 15 de març de 2024. 12:40
Temps de lectura: 2 minuts
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)

Aquest cap de setmana s'espera un temps força estable amb ambient primaveral, però amb la presència d'alguns núvols baixos i boires.

Què en sabem? S'espera que l'aire fred de les capes altes atmosfèriques es vagin retirant i el cap de setmana serà de temps anticiclònic amb temperatures que pujaran arreu del territori.

Previsions per aquest divendres. Abans d'aquest canvi de temps més primaveral, però, hi haurà alguns ruixats aquest divendres al vespre.

  • Hi haurà els xàfecs més destacats a la meitat nord del país, sense gaire importància, però localment amb alguna tronada local.
  • Pel que fa a les temperatures, les mínimes pujaran i les màximes es mantindran en general, amb ambient força suau al migdia.

El temps d'aquest dissabte

Dissabte tindrem un cel canviant, de matinada amb bandes de núvols prims que deixaran el cel més o menys enteranyinat a estones.

  • A la tarda, creixeran nuvolades en punts del Pirineu i del nord-est. De cara al vespre, els núvols que entraran per ponent seran una mica més compactes, de tipus mitjà.

Temperatura. La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta. Per la seva banda, la temperatura màxima també serà similar o pujarà lleugerament.

  • A punts del prelitoral l'ascens podrà ser moderat i es podran assolir valors superiors als 24 ºC.

La predicció del temps per diumenge

Diumenge continuarà sent un dia amb nuvolositat, segurament amb núvols mitjans més presents que, en principi, no han de derivar en ruixats.

Temperatura. El que sí que es notarà diumenge és l'augment de la temperatura.

  • Els termòmetres pujaran amb moltes màximes de 19 a 24 °C al prelitoral i a l’interior. La màxima assolirà valors superiors als 26ºC, preferentment a l'interior de les Terres de l'Ebre i al sud de Ponent.

Categoria: Meteo i Serveis