Món Global
Tropes russes a Kíiv
Foto: Tropes russes a Kíiv | Europa Press
Càstig de Putin

Els detinguts per les protestes a Rússia, enviats a combatre a la guerra

Tropes russes a Kíiv
Foto: Tropes russes a Kíiv | Europa Press

Putin va anunciar que només es reclutarien "reservistes militars" per anar al front, però s'està castigant als manifestants detinguts en les últimes hores a marxar a combatre a la guerra.

Per què és important? Segons el mitjà rus independent Novaia Gatzeta el decret de mobilització anunciat pel president de Rússia aquesta setmana inclou un article ocult que podria fer triplicar el nombre de persones reclutades fins al milió de reservistes.

Què sabem?

  • Putin va anunciar que només anirien al front, en aquest reforç de personal anunciat set mesos després de l'inici de la guerra, "reservistes militars amb experiència", principalment els que van servir a les forces armades i tenen especialitats.
  • La realitat és que qualsevol home en edat de combatre té un cert risc de ser cridat a files, especialment els 1.400 detinguts per manifestar-se al carrer contra Putin en les últimes hores.
  • Per evitar ser reclutats, milers de ciutadans russos han optat per mirar de sortir del país, però els vols estan col·lapsats. Hi ha cues de persones a les fronteres terrestres amb Finlàndia i Geòrgia

D'on venim? Les protestes a diverses ciutats de Rússia per l'anunci de Putin d'enviar més homes a la guerra, han deixat fins al moment més de 1.400 persones detingudes. Aquest dissabte hi ha més convocatòries de protesta convocades arreu del país.

En detall: El mitjà rus independent Novaia Gatzeta és el mateix on va treballar la reportera russa crítica amb Vladímir Putin, Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006.

Categoria: Món Global