Món Global
Foto: | Europa Press
Europa

Espanya queda fora de l'"escut antimíssils" de l'OTAN impulsat per Alemanya

Foto: | Europa Press

Catorze països de l'OTAN i Finlàndia, liderats per Alemanya, volen crear un "escut antimíssils" conegut com a European Sky Shield. Aquest pla de defensa planteja integrar els sistemes de defensa antiaeris dels participants per fer front a l'amenaça dels projectils russos.

Per què és important? La por i el perill d'un conflicte amb Rússia està recorrent Occident i alguns països comandats per Alemanya estan buscant un mètode per prevenir atacs de Moscou.

En profunditat: Espanya ha quedat fora d'aquest grup de països que volen construir l'escut antimíssils. La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat al respecte:

  • "És una decisió d'Alemanya que està debatent en l'àmbit unilateral. Entenem que si hi hagués una petició expressa, l'atendríem".

Al detall: Els països que lideren aquest projecte de defensa internacional són: Alemanya, Finlàndia, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Països Baixos, Noruega, Eslovàquia, Eslovènia, Romania i el Regne Unit.

Situació actual: L'OTAN ja té un escut que funciona així:

  • Des dels radars que estan localitzats a Turquia i satèl·lits de defensa detecten el llançament d'un míssil.
  • El radar rastreja el projectil amb una alta precisió.
  • Des de la base de l'OTAN, situada a Cadis i on s'allotgen els quatre vaixells destructors, s'envien els projectils antimíssils.

 

 

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: OTAN Europa