Món Global
Foto: | Europa Press/Jose Lucena
Eleccions al Brasil

La Policia brasilera dificulta el vot en zones pro Lula, el candidat d'esquerres

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Europa Press/Jose Lucena

La Policia Federal de Trànsit del Brasil ha realitzat almenys 514 intervencions de control de vehicles que feien transport públic per a electors aquest diumenge en zones considerades favorables al candidat d'esquerra, Luiz Inácio Lula da Silva.

Per què és important: Això suposa una vulneració d'una ordre expressa del Tribunal Superior Electoral (TSE) i es pot interpretar com un intent de sectors pròxims al president i candidat de l'extrema-dreta, Jaïr Bolsonaro, de boicotejar les eleccions.

En detall: 

  • El president del TSE, Alexandre de Moraes, va prohibir el dissabte expressament que la PRF fes qualsevol operació relacionada amb el transport públic d'electors per no entorpir la votació.
  • Moraes ha instat el director de la PRF, Silvinei Vasques, a interrompre immediatament les tasques de fiscalització sota l'amenaça de multa de 100.000 reals per hora (uns 18.900 euros), suspensió de funcions i arrest.
  • El mateix Vasques va publicar la nit del dissabte a Instagram un post en suport a Bolsonaro que va esborrar posteriorment. "Voti 22. Bolsonaro president", deia el text.
  • El ministre de Justícia i Seguretat Pública, Anderson Torres, ha manifestat al Suprem Tribunal Federal la seva "perplexitat" per les informacions sobre l'actuació de la PRF.

Per acabar: la coalició el Brasil de l'Esperança que representa a Lula ha respost la polèmica i ha demanat la detenció de Vasques i dels superintendentes regionals que no estiguin complint amb l'ordre del Tribunal Superior Electoral.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Amèrica