Món Global
Nancy Pelosi
Foto: Nancy Pelosi | Europa Press
EUA

Nancy Pelosi renuncia al seu lideratge de la Cambra de Representants als EUA

Nancy Pelosi
Foto: Nancy Pelosi | Europa Press

La fins ara presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, ha anunciat la seva renúncia al lideratge del Partit Demòcrata a la cambra baixa. 

Per què és important? Pelosi ha donat a conèixer la seva renúncia després que el Partit Republicà hagi aconseguit la majoria a la Cambra de Representants.

Què diu? En declaracions a la sala de la cambra baixa, Pelosi ha confirmat que seguirà com a congressista "parlant per la gent de San Francisco", però no presentarà la seva candidatura a la reelecció del lideratge demòcrata.

  • Instants després de les declaracions de Pelosi, la Casa Blanca ha llançat un comunicat en el qual el president dels Estats Units, Joe Biden, reconeix l'"històric mandat" de la qual considera com "la presidenta de la Cambra de Representants més important de la història".

Què sabem? La líder demòcrata ja va informar fa uns dies que prendria una decisió sobre el seu futur passada la cita electoral i també tenint en compte l'atac que va patir el seu marit, Paul, a finals d'octubre.

  • Pelosi ha liderat als demòcrates de la Cambra durant gairebé dues dècades i dos cops ho ha fet com a líder de la minoria de la Cambra.

D'on venim? El Partit del Republicà dels Estats Units s'ha assegurat aquest dijous la majoria a la Cambra de Representants.

  • Amb sis escons pendents encara d'assignar, doncs, els republicans recuperen el poder d'una cambra que els permetrà frenar la capacitat legislativa dels demòcrates, el partit encapçalat pel president Joe Biden.
  • A partir de gener, el Congrés dels EUA estarà dividit per demòcrates al Senat i republicans a la Cambra de Representants.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units