Món Global
Votació del ple del Parlament Europeu a Estrasburg
Foto: Votació del ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN
Ciberatac

L'Eurocambra pateix un ciberatac després d'adoptar una resolució contra Rússia

Votació del ple del Parlament Europeu a Estrasburg
Foto: Votació del ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN

La pàgina web de l'Eurocambra ha patit aquest dimecres un ciberatac de denegació de servei distribuït que impedeix des de fa més d'una hora que s'hi pugui accedir.

Per què és important? S'ha produït un ciberatac, per part d'un grup prorús, just quan l'Eurocambra havia aprovat una resolució que considerava Rússia com un "estat promotor del terrorisme".

Què sabem? El portaveu de la cambra, Jaume Duch, ha comunicat que els serveis de l'Eurocambra estan treballant per solucionar el problema el més ràpid possible.

  • El grup prorús Killnet s'ha atribuït l'autoria del ciberatac al seu canal de Telegram.
  • Aquest ha succeït poc després que l'Eurocambra aprovés una resolució que jutjava Rússia com un "estat promotor del terrorisme".

En detall: Se sospita que aquest grup de "hackers" prorussos ha fet altres atacs durant els últims dies als serveis informàtics de la Casa Blanca, la casa reial britànica i algunes administracions franceses.

Què diuen? L'eurodiputat alemany, Rasmus Andresen, ha dit que els membres de l'Eurocambra "sabem que els autors d'aquests atemptats es troben sempre als Estats autocràtics que volen perjudicar Europa. El Parlament Europeu també és massa vulnerable als ciberatacs. No estem prou preparats per a aquests atacs".

En profunditat: El 2019 el Consell d'Europa va establir un marc que permet a la Unió Europea imposar sancions concretes per impedir els ciberatacs que són una amenaça per als estats membres.

  • Aquest marc permet imposar sancions a persones físiques i jurídiques i a tots els implicats que han causat el ciberatac.
Categoria: Món Global